Pep o skandaloznoj greški suca: Sljedeće pitanje, nisam vam ja Arteta

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY i Tottenham su remizirali 3:3 u derbiju 17. kola Premier lige. Strijelci za Manchester City su bili Phil Foden, Jack Grealish i Heung-Min Son, koji je postigao autogol. Za Tottenham je jedan od pogodaka zabio Son, a druga dva Giovani Lo Celso i Dejan Kuluševski.

Nakon utakmice se najviše priča o nevjerojatnoj pogrešci suca Simona Hoopera. Naime, on je u sudačkoj nadoknadi drugog dijela grubo i neshvatljivo pogriješio te jako zakinuo Manchester City, i to na neobičan način - tako što je dosudio prekršaj za njega. 

Nevjerojatna odluka

City je krenuo u obećavajući kontranapad i priliku za 4:3. Rodri je proigrao Haalanda koji je nakon duela s Emersonom Royalom uspio održati ravnotežu i nastaviti akciju. Sudac je pružio ruku i pokazao da pušta prednost za City, a Haaland je odigrao za Grealisha koji je samo trebao jurnuti 1 na 1 s golmanom. 

I onda šok za igrače Cityja. Hooper se oglasio i ipak vratio akciju na raniji prekršaj te tako uništio sjajnu priliku Cityja. Igrači Cityja su izgubili živce i opkolili ga. Haaland je potpuno poludio, urlao je i Guardiola, ali povratka više nije bilo. Situaciju pogledajte OVDJE.

Pep: Zamislite kada sudački sveznadar, gospodar i zapovjednik, ne može objasniti ovo

Nakon utakmice novinari su trenera Cityja pitali za komentar skandalozne sudačke greške. Dao je odgovor koji je postao viralan: "Anthony Taylor je bio četvrti sudac danas. Znate, gospodar i zapovjednik koji zna sve o tom poslu nije mi mogao ništa reći o tome zašto nam nije puštena prednost. Ali, dajte sljedeće pitanje, neću vam biti kao Arteta."

Guardiola se referirao na reakciju Arsenalovog trenera, inače svog velikog prijatelja i bivšeg asistenta, nakon nedavnog poraza Topnika od Newcastlea u derbiju. Svrake su naime slavile jako sumnjivim golom, a Arteta je to ovako komentirao: 

"Nevjerojatno! Kako je moguće da je gol priznat i to u Premier ligi za koju kažemo da je najbolja na svijetu. 20 godina sam u ovoj zemlji i sad me je sramota. Ovo nije gol, ovo je apsolutna sramota. Nije gol. Osjećam se loše, eto kako. Muka mi je što sam dio svega ovoga."

"Haaland je poludio? To je normalno. Malo je razočaran"

Ipak, Guardiola je dao komentar situacije: "Teško je kad pogledate snimku. Sudac odlučuje svirati faul nakon što je pustio prednost. Zvižduk nakon puštene akcije i dodavanja za gol... Ne razumijem..."

Osvrnuo se i na Haalandovo pomračenje uma: "Njegova reakcija je normalna. Malo je razočaran. Pa i sudac, da je igrao danas za Manchester City, bio bi razočaran tom odlukom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.