Pašalić protiv Stanišića za trofej Europa lige. Evo gdje gledati finale

Foto: EPA, Profimedia

ATALANTA i BAYER LEVERKUSEN od 21 sat u Dublinu igraju finale Europa lige. Ljubitelji nogometa raduju se ovoj utakmici jer igraju dvije sjajne hit-momčadi, koje su odličnim igrama i rezultatima obilježile ovu sezonu. Obje ih neutralni fanovi nogometa posebno simpatiziraju zbog napadačkog stila igre te zato što nisu velikani, ali su se među njih ugurali.

Atalanta je formalno domaćin ove utakmice i to joj je drugo finale u dva tjedna. Prošlog tjedna izgubila je finale talijanskog kupa od Juventusa, ali se utješila time što je preko petog mjesta u Serie A osigurala nastup u Ligi prvaka. Sada je čeka finale Europa lige, do kojeg je došla tako što je bila prva u skupini ispred Sporting Lisabona, Sturma i Rakowa. Zatim je u nokaut fazi opet bila bolja od prvaka Portugala te Liverpoola i Marseillea. Sada je u finalu i ako tamo pobjedi, to će joj biti prvi trofej u povijesti.

Bayer Leverkusen je ove sezone mezimac nogometnog svijeta. Pod trenerom Xabijem Alonsom je senzacionalno, ali i dominantno prekinuo hegemoniju Bayerna u Bundesligi, a sada je u igri za trostruku krunu. Naime, osim Atalante u finalu Europa lige, čeka ga i finale njemačkog kupa protiv drugoligaša Kaiserslauterna. Bayer je do finala EL-a došao prvim mjestom u skupini s Qarabagom, Moldeom i Hackenom, nakon čega je u nokaut fazi opet bio bolji od azerskog prvaka, pa West Hama i Rome.

U obje momčadi su ogroman doprinos za plasman u finale dali reprezentativci Hrvatske. Mario Pašalić kod Atalante te Josip Stanišić kod Bayera. 

Prijenos finala Europa lige je na kanalu Arena Sport 1. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.