Pajovič: Ovo što smo napravili je nevjerojatno

Foto: EPA

AUSTRIJSKA rukometna reprezentacija remizirala je 33:33 sa Španjolskom i izborila plasman u drugi krug Europskog prvenstva. Loša je to vijest za Hrvatsku, koja će tako u drugi krug prenijeti samo jedan bod, baš kao i Austrija. Španjolska, pak, šokantno ispada već u prvoj fazi natjecanja.

Izbornik Austrije je nekadašnji slovenski rukometaš Aleš Pajovič. Hrvatima je najpoznatiji ostao po grubom prekršaju na Petru Metličiću na Europskom prvenstvu 2004. godine, kad je hrvatskom kapetanu zabio prst u oko. Sada vodi Austriju do povijesnog uspjeha.

"Zaslužili smo proći"

"Ovo je nevjerojatno. Osjećaj je kao da smo pobijedili u obje utakmice (Hrvatsku i Španjolsku op.a.). Jako sam ponosan na ovu momčad. Pokazali smo srce i karakter i bili smo smireni zadnjih 15 minuta. Zaslužujemo biti u drugom krugu. Već sam rekao krajem prosinca da mi ne želimo samo nastupiti na Europskom prvenstvu.

Željeli smo ući u drugi krug i u to smo vjerovali. Svi su radili ono što su morali. Zadnje što sam rekao u svlačionici prije utakmice sa Španjolskom bilo je: 'Odradimo punim gasom još 60 minuta pa se vidimo u Kolnu", rekao je Pajovič

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.