NAJČITANIJE NA INDEX SPORTU U 2018.

Ovo vas je najviše zanimalo u 2018. godini, a jedan tekst trebate pročitati opet

Foto: Index

OVO JE najvažniji pregled godine koji ćete pročitati jer sadrži ono što je vama bilo važno u 2018. godini. Donosimo vam deset najčitanijih tekstova prošle godine. 

10. Suci upropastili finale: Donijeli Dinamu Kup velikim greškama na štetu Hajduka (1:0)

Deseti najčitaniji sportski tekst godine bio je prijenos i izvještaj s finala Kupa Hrvatske u nogometu u kojem je Dinamo u Vinkovcima uz sudačku pomoć slavio protiv najvećeg rivala. Utakmicu su obilježile pogreške suca Bebeka, pogreška Savvasa koja je odlučila utakmicu i divljanje Torcide na tribinama.

9. Nikad ga ovakvog nismo vidjeli: Pogledajte što je brutalni Miočić napravio Ngannouu

Početak godine obilježila je velika pobjeda Stipe Miočića koji je svih pet rundi u ringu maltretirao Francisa Ngannoua i tako obranio UFC-ov naslov prvaka. Pogodio ga je više od 200 puta i na najbolji način mu odgovorio na bahatu poruku uoči borbe: "Miočića mogu pobijediti kad i kako poželim."

8. HRVATSKA - DANSKA 1:1 (3:2) Hrvatska nakon penala prošla u četvrtfinale, Subašić junak

Hrvatska je u Rusiji stigla do povijesnog srebra Svjetskog prvenstva, ali sve je moglo biti drugačije već u osmini finala kada su Modrić i društvo Dance prošli tek nakon penala.

7. ŠPANJOLSKA - HRVATSKA 6:0 Katastrofa Hrvatske, ovo je najteži poraz u povijesti

Prva utakmica nakon Svjetskog prvenstva donijela je nezapamćen poraz Hrvatske. Izabranici Zlatka Dalića doživjeli su katastrofu u Elcheu na startu Lige nacija. Kasnije su na Maksimiru protiv Španjolske slavili 3:2.


 

6. Červar vuče bjeloruskog igrača u zadnjem napadu! Što to radi hrvatski izbornik?


Potez koji je izazvao najviše pažnje tijekom Europskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj. Osam sekundi prije kraja utakmice, Hrvatska vodi 24:23, a Bjelorusija ima zadnji napad...

U akciji za izjednačenje i bod u dramatičnoj završnici, Artur Karvatski prema golu Hrvatske kreće s desne strane, uz samu aut-crtu. Tada ga, što se jasno vidi na snimci, hrvatski izbornik Lino Červar vuče oko struka desnom rukom, nakon čega to isto pokušava napraviti i lijevom rukom, ali ga Bjelorus otresa i kreće u napad.

U nastavku akcije, Bjelorusima je dosuđen faul u napadu, nakon čega Kopljar pogađa za konačnih 25:23 i pobjedu domaćina Eura u prvoj utakmici drugog kruga. Nakon utakmice Červarov nesportski potez postao je hit širom Europe.

5. DINAMO - HAJDUK 0:1 Ohandza zabio nakon sporne situacije, Dinamo promašio penal, Hajduku isključeni stoper i trener

Još jedan burni derbi Dinama i Hajduka čiji su lajv i izvještaj skupili više od 230 tisuća čitanja.

4. New York Times je napisao najljepši tekst o pobjedi Hrvatske

Ako niste pročitali, trebali biste. Ako ste pročitali, možete još jednom. Najljepši tekst o hrvatskoj reprezentaciji na SP-u napisao je novinar New York Timesa Rory Smith. 

3. Červar maknuo Mirka Alilovića iz reprezentacije

Hrvatski izbornik je nezadovoljan nastupom Alilovića na prve dvije utakmice Eura (šest obrana od 34 udarca) odlučio zamijeniti ga Ivanom Pešićem. Vijest o Červarovoj odluci imala je više od 330 tisuća čitanja.

2. Stipe Miočić obranio pojas i ušao u povijest! Ovo nije uspjelo nijednom teškašu prije njega

Stipe je u pet rundi bio uvjerljivo bolji od favoriziranog Francisa Ngannoua koji je imao veliku podršku UFC-a i uoči borbe slovio je za favorita. Treći put je obranio pojas najjače MMA promocije, što do tada nije ostvario niti jedan teškaš. 

1. Nestvarno: Dalića i igrače dočekalo više od pola milijuna ljudi

Dan nakon finala Svjetskog prvenstva i poraza 2:4 od Francuske, hrvatske nogometaša dočekalo je više od pola milijuna ljudi, a lajv dočeka otvoren je 440 tisuća puta na Indexu.




 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.