Ove hrvatske igrače klubovi mogu dovesti besplatno

Foto: Dalibor Urukalovic/Hrvoje Jelavic/Marko Prpic/PIXSELL

HRVATSKI krilni napadač Robert Murić raskinuo je ugovor s turskim Konyasporom te tako dodatno ojačao listu Hrvata koji trenutno nemaju ugovor. Murić (27) je trenutno najvrjedniji igrač na toj listi, po Transfermarktu vrijedi dva i pol milijuna eura. Hrvatski ljubitelji nogometa najviše ga pamte po nastupima za Rijeku.

Za Rijeku je Murić odigrao 123 utakmice uz učinak od 38 golova i 26 asistencija. Murićev put bio je trnovit, a sve je krenulo kada je na nagovor oca okrenuo leđa Zdravku Mamiću i otišao u Ajax sa samo 18 godina. Dinamo je slavni nizozemski klub zbog njega tužio FIFA-i. Uz Murića, evo još nekih hrvatskih igrača koji se mogu dovesti besplatno.

Filip Dangubić

Donedavni nogometaš litvanskog Hegelmanna postao je slobodan igrač. Hrvatskom golgeteru istekao je ugovor te ga se ove zime može dovesti besplatno. Dangubić (28) se našao na ljestvici najboljih hrvatskih strijelaca u prošlog godini. Ima 18 golova u 2023. godini, jedan više od petoplasiranog Andreja Kramarića.

Dangubić je rođen u Rijeci, gdje je prošao nogometnu školu. Igrao je za brojne klubove, među njima za Celje, Krku, Spartak Trnavu i Krško. Ima jedan trofej u karijeri, sa Spartakom je osvojio slovački kup. Najviše nastupa i pogodaka upisao je za Celje. Za slovensku momčad odigrao je 61 utakmicu te zabio 19 pogodaka.

Kroz karijeru najviše je igrao na poziciji centarfora, a znao je nastupati i na poziciji ofenzivnog veznjaka i lijevog krila. Dangubić nikad nije bio ni blizu hrvatske seniorske reprezentacije, no skupio je ukupno sedam nastupa za mlađe kategorije.

Ivan Tomečak

Prekaljeni 34-godišnji desni bočni raskinuo je ugovor s Rudešom i postao slobodan igrač. Tomečak je ove sezone skupio 19 utakmica i pokazao da može igrati u SuperSport HNL-u. Najviše nastupa ima za Rijeku - 191, a u 95 utakmica nastupio je za Dinamo. Ukupno je za hrvatske klubove zabio 27 pogodaka. Ima i jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju.

Dejan Radonjić

Bez kluba je od prošlog ljeta, ima 33 godine, a posljednji klub bio mu je Šibenik, za koji nije uspio zabiti gol. Odlično je to radio u Istri, za koju ima 59 nastupa i 26 pogodaka. Radonjić je solidan bio i u Lokomotivi (71 nastup, 16 golova, 9 asistencija), ali u Dinamu se nije mogao nametnuti. Odigrao je tek četiri utakmice za momčad s Maksimira i nije zabio gol.

Dejan Radonjić u dresu Lokomotive, Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Matej Senić

Hrvatski stoper Matej Senić (28) raskinuo je ugovor sa Zrinjskim iz Mostara i postao slobodan igrač. Senić ima 28 godina, a većinom je u hrvatskoj ligi igrao za Varaždin. Ima 139 nastupa i vrlo respektabilnih 13 pogodaka. Osim na stoperskoj poziciji, može odigrati i na zadnjem veznom.

Antonio Perošević

Antonio Perošević (31) slobodan je od ove zime, nakon što je raskinuo ugovor s poljskim Podbeskidzieom. Najbolje je Perošević do prije sedam godina igrao u Osijeku.

Za hrvatski je klub skupio 138 nastupa, 37 golova i 12 asistencija. Nakon toga je prešao u Puškaš Akademiju, a karijera mu je krenula u neželjenom smjeru. Vratio se prošle sezone u SuperSport HNL, odigrao 13 utakmica za Slaven Belupo, ali bez pogotka.

Antonio Perošević u dresu Osijeka, Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Mateo Kocijan

Priča Matea Kocijana (28) o usponu iz amaterske lige pa do prve i igranja kvalifikacija za Europu nije baš imala sretan kraj. Nakon što se iskazao u Slaven Belupu, Zoran Zekić ga je povukao sa sobom u albanski Partizani, s kojim je igrao kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Zekićevim odlaskom i Kocijan je dobio papire. Može odigrati na poziciji stopera ili zadnjeg veznog.

Ivan Pešić

Krilni napadač Ivan Pešić (31) raskinuo je ugovor s Rudešom i postao slobodan igrač. Ima puno iskustva u domaćem prvenstvu, ali i u inozemstvu. Pešić je najviše utakmica u Hrvatskoj odigrao za RNK Split - 65. Odigrao je 38 utakmica za Zadar, devet za Šibenik, i 16 za Hajduk, čiju je nogometnu školu prošao. Za Rudeš je ove sezone također odigrao 16 utakmica te zabio jedan pogodak. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.