Ovako izgleda najboljih 11 od igrača koji neće igrati na Euru

Foto: EPA

EUROPSKO nogometno prvenstvo je pred vratima, turnir počinje u petak utakmicom domaćina Njemačke protiv Škotske, a mjesec dana kasnije saznat ćemo tko je najbolja ekipa na kontinentu. U borbu za odličje kreću 24 reprezentacije u kojima igra većina najboljih nogometaša Europe.

Neke ipak nećemo gledati na ovom turniru jer se nisu našli na konačnim popisima svojih izbornika ili im reprezentacije nisu ni izborile plasman na završni turnir. Od imena koja će izostati složili smo vrhunsku jedanaestoricu koji bi se bez dvojbe mogli natjecati s najjačim ekipama na svijetu.

Thibaut Courtois (Real Madrid, Belgija)

Junaka Realovog osvajanja Lige prvaka 2022. godine ove sezone mučile su ozljede, jedno vrijeme nije mogao biti na golu gdje ga je mijenjao Andrij Lunin, ali ipak je opravdao povjerenje u finalu Lige prvaka. Sada mora na operaciju koljena i po dogovoru je izostavljen s popisa reprezentacije Belgije koju mnogi vide kao jednog od favorita.

Ben White (Arsenal, Engleska)

Prvi favoriti natjecanja Englezi već neko vrijeme ne računaju na polivalentnog braniča Arsenala Bena Whitea, usprkos njegovim dobrim igrama za viceprvaka Engleske koji je do samog kraja sezone puhao za vratom Cityju. White se na prethodnom reprezentativnom okupljanju posvađao s članom Southgateova stožera i sam je odlučio napustiti reprezentaciju.

Matts Hummels (Borussia Dortmund, Njemačka)

Prekaljeni stoper Borussije Dortmund i bivši član Bayerna ove sezone je kao kapetan senzacionalno predvodio svoj klub čak do finala Lige prvaka. Međutim, Julian Nagelsmann se odlučio za mlađe opcije u obrani. 

Mats Hummels

David Alaba (Real Madrid, Austrija)

David Alaba de facto ide na Euro, izbornik Ralf Rangnick vodi ga kao podršku ekipi, ali odlični branič neće igrati. Ove godine nije još zaigrao ni sekunde s obzirom na to da ga je ruptura ligamenta u prosincu prošle godine udaljila s terena. Već tada se znalo da propušta Euro.

Lucas Hernandez (PSG, Francuska)

Branič PSG-a i bivši član Bayerna i Atletica spada među veće pehiste posljednjih godina. Svjetsko prvenstvo u Kataru propustio je zbog ozljede koljena, a sada ga nema ni na drugom velikom natjecanju u nizu i to zbog istog problema. Svoje sunarodnjake i brata Thea bodrit će kao navijač. 

Sandro Tonali (Newcastle, Italija)

Jedan od najboljih defenzivnih veznjaka svijeta briljirao je na terenu nakon što je prošlog ljeta Milan zamijenio Newcastleom. Tonali se ekspresno prilagodio na Premier ligu i postao nositelj igre pa je time bio još veći šok navijača kada je otkriveno da se kladio zbog čega je suspendiran na 10 mjeseci.

Gavi (Barcelona, Španjolska)

Mladi veznjak Barcelone prošle sezone bio je jedna od brojnih žrtava ozljede koljena. U studenom prošle godine zadobio je rupturu ligamenata i odmah je bilo jasno kako ga do iduće sezone nećemo gledati na terenu. 

Gavi

Martin Odegaard (Arsenal, Norveška)

Desetka i kapetan Arsenala nije ozlijeđen, ali na reprezentativnom planu nije ni izbliza uspješan kao na klupskom. Norveška generacija s natprosječnim brojem igrača svjetske klase za sada nije opravdala očekivanja i nije se uspjela kvalificirati na još jedno veliko natjecanje. 

Serge Gnabry (Bayern Munchen, Njemačka)

Zemlju domaćina neće predstavljati Gnabry, najbolji igrač Lige prvaka prije četiri godine. Ove sezone zbog ozljeda je propustio 28 utakmica za Bayern, a pošto Nagelsmann raspolaže s više opcija u napadu, odlučio je da ga neće pozvati.

Jack Grealish (Manchester City, Engleska)

Miljenik Pepa Guardiole koji je prije dvije godine plaćen 100 milijuna eura bio je jedan od ključnih igrača u osvajanju trostruke krune, ali u netom završenoj sezoni nije bio na toj razini. Zbog problema s ozljedama i oscilacijama u formi Jeremy Doku ga je privremeno i izgurao iz prve postave, a Southgateu je to bilo dovoljno da Grealisha ne uvrsti na konačni popis.

Erling Haaland (Manchester City, Norveška)

Najučinkovitiji golgeter na svijetu, kao i Odegaard, nije uspio odvesti Norvešku na Euro. Haaland je učinio sve od sebe, zabio je šest golova u pet utakmica za Norvešku u kvalifikacijama, ali u tri utakmice koje je propustio Norveška nije pobijedila nijednu. U prve dvije sezone za City zabio je 90 golova i oba puta bio najbolji strijelac Premier lige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.