Otvorenje Olimpijskih igara na HRT-u će prvi put komentirati žena

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

OLIMPIJSKE IGRE u Parizu počinju u petak i trajat će do 11. kolovoza. Televizijski prijenos svih sportskih događaja, na kojima će nastupiti 73 hrvatskih sportašica i sportaša, bit će na HTV-u 2. Svečano otvorenje bit će u petak od 19:30, a prvi put će ga komentirati žena, objavio je HRT. Bit će to Zrinka Grancarić, kojoj će sukomentator biti Marko Šapit.

"Prva sam i zasad jedina žena koja će komentirati otvaranje Igara i zbog toga sam apsolutno ponosna i sretna. Voditelj projekta, kolega Stjepan Balog, pitao me bih li se toga prihvatila kada je slagao raspored reportera prije nekoliko mjeseci. Bez razmišljanja sam rekla da bih!

Sretna sam što ću u CV moći i to upisati, a činjenica da sam prva žena kojoj je povjeren taj zadatak je baš veliki bonus. I ovim putem zahvaljujem Štefu na povjerenju", izjavila je Zrinka Grancarić, voditeljica HRT-ovih programa, koja je nedavno pala usred Dnevnika, ali ga je bez problema nastavila voditi.

HRT će emitirati 240 sati olimpijskog programa

HRT je najavio da će tijekom 15 dana biti emitirano oko 240 sati olimpijskog programa, odnosno 15 sati dnevno na HTV-u 2. Bit će i drugih sadržaja poput dodatnih prijenosa na internetskoj platformi HRTi i putem društvenih mreža. Podsjetimo, HRT je ranije otkrio da će gledatelji moći pratiti Igre s višom kvalitetom slike, odnosno Ultra High Definition (UHD) kvalitetom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.