BROJKE IZA NEBESKOG SKOKA Ronaldo je letio 0,85 sekundi, a lopta je putovala 71,3 km/h!

Montaža: Index, foto: Getty Images / Guliver Image

CRISTIANO RONALDO protiv Walesa (2:0) u polufinalu Eura konačno je pokazao što može, a njegov gol glavom, koji se kao metak se zabio "Zmajevima" u srce, još će se dugo prepričavati u kavanskim raspravama. Nebeski skok portugalskog kapetana bio je doista impresivan, a brojke koje stoje iza njega još su impresivnije...

Portugal nije blistao do finala, nije ni Ronaldo, a u uvodnih 45 minuta blockbustera u Lyonu činilo se kako slavnog Realovog napadača očekuje još jedna frustrirajuća večer, ali trenutak genijalnosti u 50. minuti promijenio je utakmicu, označio njegov povratak na scenu i dogovorio mu sastanak sa sudbinom u nedjelju u Parizu.

Branič James Chester nije mogao ništa sa svojih 177 cm

Napadač portugalske reprezentacije izolirao je Jamesa Chestera jedan na jedan, a Raphael Guerreiro pronašao ga je sjajnim centaršutom s lijeve strane. Trostruki osvajač Zlatne lopte otresao je svog čuvara i poletio kao Superman, pa glavom opalio udarac koji se poput metka zabio u mrežu.

Ronaldo se u djeliću sekunde odrazio 76 centimetara u zrak i na visini od 252 centimetara udario loptu glavom. Cristiano je visok 184 centimetra, a pri skoku se malo pogrbio, no 177 cm visoki branič Walesa, James Chester, ionako ne bi imao nikakve šanse s njim u skoku.

Taj skok portugalskim navijačima vjerojatno je trajao čitavu vječnost, no uistinu bio je gotov nakon 0,85 sekundi, epilog je bila bombetina glavom koja je brzinom od 71,3 kilometara na sat odsjela u mreži Waynea Hennesseya.

Nebeski let portugalskog kapetana poslao je Velšane doma, a sad su na redu Nijemci ili Francuzi, što je pripremio za finale, saznat ćemo u nedjelju. Ronaldovog gola za 1:0 protiv Walesa prisjetite se ovdje.

.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.