Otac mu je preminuo u subotu, a on želi pomoći momčadi u borbi za opstanak

Foto: Guliver Image/ Getty Images

PISALI smo u subotu o tragediji koja je zadesila kapetana Stuttgarta Christiana Gentnera. Njegov otac Herbert preminuo je na stadionu po završetku utakmice i pobjede nad Herthom 2:1 u kojoj je sin asistirao prvom strijelcu Mariju Gomezu za gol za pobjedu.

Iz Njemačke danas stižu nove informacije o tome da je Christian tražio od trenera kluba s Mercedes-Benz Arene da ga uvrsti u momčad za sutrašnje gostovanje kod Wolfsburga protiv bivšeg kluba.

Kapetan Stuttgarta, očito, želi predvoditi svoje suigrače u izvanrednom 16. kolu njemačke Bundeslige.

"U tako teškim situacijama svatko postupa individualno. Za nas nije bilo dileme od trenutka kada smo doznali za tragediju. Poštovat ćemo svaku odluku koju Christian donese u vezi s utakmicama protiv Wolfsburga i Schalkea. Ovo što je odlučio govori i o njegovoj osobnoj identifikaciji s klubom i posebnom odnosu koji obitelj Gentner gaji prema Stuttgartu. Njegova odluka zaslužuje veliko poštovanje", izjavio je šef sporta u Stuttgartu Michael Reschke.

Inače, nogometašu Stuttgarta već danima stižu poruke podrške na društvenim mrežama, a osim klubova bodre ga i nogometaši. Od poznatijih igrača u Njemačkoj, podržao ga je Kovačev Jerome Boateng.

Utakmica Wolfsburg - Stuttgart na rasporedu je sutra u 20:30.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.