Otac Hrvoja Ćustića: Svijetu smo dali Modrića, a nemamo stadion

Foto: Pixsell

ZADROV direktor Svetko Ćustić, čiji je sin Hrvoje preminuo 3. travnja 2008. godine nakon što je na prvenstvenoj utakmici Zadra i Cibalije na Stanovima potiljkom udario u betonski zid do samog terena, u pismenom obraćanju javnosti zamolio je sve za pomoć jer su uvjetima u kojima djeca Zadra igraju i treniraju katastrofalni.

"Zadar, grad kojega je cijeli svijet, između ostaloga, upoznao i po nogometu, danas je, nažalost, grad bez pravog nogometnog terena. To je naša realnost i istina kojoj moramo svi pogledati u oči. Imamo naše Stanove, koje se trudimo iz dana u dan dovesti u pristojno stanje, no za to je potrebno još mnogo rada i ulaganja", priznao je Svetko Ćustić u dopisu objavljenom na Zadrovoj službenoj stranici.

Napomenuo je kako je Zadar izrodio i odgojio četvoricu hrvatskih reprezentativaca koji su proteklog ljeta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pridonijeli osvajanju povijesne srebrne medalje.

"Modrić, Subašić, Vrsaljko i Livaković, ali i Santini, Perica i ostali momci koji su prve nogometne korake napravili u našem klubu, najbolji su pokazatelj potencijala kojeg ima zadarski nogomet. Na nama je, a pritom mislim i na nas koji radimo u klubu, ali i na Grad Zadar i Hrvatski nogometni savez, da napravimo sve da taj potencijal iskoristimo kako bismo se u budućnosti ponovno mogli veseliti i ponositi novim sportskim junacima", istaknuo je Svetko Ćustić pozivajući i potičući lokalne vlasti i hrvatsku krovnu nogometnu organizaciju na djelovanje.

Na primjeru je podsjetio kako su ulaganja u Zadrovu infrastrukturu nužna, pa i žurna.

"Uvjeti u kojima radi škola nogometa, koja je toliko dala gradu Zadru i hrvatskom nogometu, ispod su svake razine. Dovoljno je pogledati kako izgleda igralište Bagat, na kojemu naši mladići odrađuju najveći dio treninga, a boljega trenutačno u Zadru nemamo. To je nešto što se čim prije mora promijeniti i za što se svi zajedno moramo boriti svakoga dana jer naša su djeca ono najvrjednije što imamo", zavapio je Zadrov direktor Svetko Ćustić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.