hnl

OSIJEK - ISTRA 1:0 Bjelicu čudesno spasio golman

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

OSIJEK - ISTRA 1:0 u 18. kolu HNL-a. Strijelac je Ramon Mierez iz penala u 30. minuti. Osijek je nizom sjajnih obrana spasio golman Ivica Ivušić.

Borac za naslov se jedva provukao protiv borca za opstanak

Očekivalo se da će drugoplasirani Osijek na svom terenu lako pobijediti pretposljednju Istru, od koje je imao 23 boda više. Međutim, da Ivušić nije pružio jednu od najboljih partija karijere, na Gradskom vrtu bi se vjerojatno dogodila senzacija. 

Osijek je opravdano dobio popravni penal

Jedini gol Osijek je postigao iz penala, ali iz drugog, ponovljenog pokušaja. Prvi šut Miereza s 11 metara obranio je Istrin golman Ivan Lučić, ali je sudac Duje Strukan opravdano dosudio ponavljanje kaznenog udarca. Vratar Istre je očito prerano izašao s gol-crte. Zanimljivo, Osijekov najbolji strijelac opet je pucao u Lučićev desni kut, ali golman gostiju ovaj put odabrao je suprotnu stranu.

Istra je i bez Bjeličine velike želje odlično igrala kod Osijeka

Istra je od početka, bez Šime Gržana, velike želje Nenada Bjelice, čvrstim blokom spriječila dolaske Osijeka pred gol. Prva prilika na utakmici bila je za goste. Vuk je u 23. minuti primio povratnu loptu i pucao s desetak metara iskosa. Lopta je otišla pokraj stative. 

Osijek je do kraja imao još samo poništeni gol

Do kraja je Osijek imao još samo Kleinheislerov gol poništen zbog ofsajda u 75. minuti, dok je četiri velike prilike Istre sjajno obranio Ivušić. U 49. minuti je Josip Špoljarić, Osijekov napadač na posudbi u Istri, imao savršenu priliku za nastavak niza od tri gola u zadnje dvije utakmice. Ipak, njegov udarac iz blizine je odlično obranio Osijekov golman.

Ivušić je spasio četiri gola

Slijedio je korner. Nakon ubačaja je Perera pucao glavom, ali Ivušić se efektno bacio i još jednom spasio siguran gol. Osijekov golman ubrzo je treći put u sedam minuta spasio momčad. Nakon kornera za Osijek krenula je kontra Istre. Vuk je dobro pucao s 18 metara, ali Ivušić je opet odlično obranio. Konačno, dvije minute prije kraja utakmice, nakon kornera za Istru, u gužvi pred golom Osijeka Ivušić je refleksno skinuo opasan šut.


SASTAVI

Osijek: Ivušić; Miloš, Caro, Lončar, Jurčević - Jugović, Žaper, Pilj - Bočkaj, Mierez, Bohar.

Istra: Lučić; Hujber, Galilea, Šutalo, Vojković - Calderon, Ivančić - Tomašević, Ivančić, Vuk - Špoljarić.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.