Olić i Pranjić dočekuju Staru damu, BiH kolonija na Old Traffordu

SUDAR dana u Ligi prvaka bit će na Allianz Areni gdje Bayern dočekuje Juventus. Bavarci su u prvoj utakmici slavili kod Maccabija 3:0, dok je Juve remizirao s Bordeaux.

Osim što je ovo sraz dvaju europskih titana, nama je utakmica zanimljiva i zbog dvojice naših igrača Ivice Olića i Danijela Pranjića. U najavama utakmice, mediji Pranjića vide kao sigurnog člana udarnih 11, dok se još ne zna hoće li se Luis Van Gaal odlučiti za Olića ili Gomeza.

"Moramo slaviti u utakmicama kod kuće. Juventus je jedna od najboljih momčadi u Europi, a naravno da su puno jači kad Diego igra. Ovaj vikend smo izgubili od HSV-a, ali smo trenirali i igrači znaju da moraju igrati bolje", rekao je Van Gaal.

Trener Juventusa, Ciro Ferrara igrao je za crno-bijele u finalu Lige prvaka protiv Ajaxa koju je tada vodio Van Gaal.

"Bayern ima igrače poput Olića, Ribberyja i Robbena koji mogu jednim potezom odlučiti utakmicu. Ima i odličnog trenera za kojeg nikad ne znate što će izvući iz rukava", rekao je Ferrara koji večeras neće moći račuati na Sissokoa, Cannavara i Thiaga.

Žestoko će biti i na Old Traffordu gdje se sastaju Manchester i Wolfburg. Obje momčadi imaju tri boda, Wolfsburg je slavio  protiv CSKA-a, dok je Mancjhester s 1:0 svladao Beškitaš. Vukovi su prošle sezone uzeli Bundesligu, a sad žele uspješan niz u Ligi prvaka. Vehova momčad se najviše uzdaje u sjajni trojac Edin Džeko - Zvjezdan Misimović - Graffite.

"Dva napadača Wolfsburga su prošle sezone ukupno zabili 71 gol što je uistinu impresivan podatak. Mislim da su utakmice kod kuće ključne za prolazak skupine, a mi smo proteklih godina imali dobre rezultate na svom terenu", rekao je Alex Ferguson.

Armin Veh je rekao: "Iako je ostao bez Teveza i Ronalda, Manchester je odlična momčad. Odigrali su više od 150 utakmica u Ligi prvaka, ovo je nama tek druga u ovom natjecanju, ali se nećemo predati.

Real Madrid će prvu domaću utakmicu Lige prvaka odigrati protiv Marseillea, dok u drugoj utakmici skupine uzdrmani Milan pobjedom protiv Zuericha pokušati zaboraviti katastrofalan start u sezonu. Porto dočekuje Ateltico Madrid uz statistiku koja u ne ide na ruku - gotovo deset godina nisu svladali neku španjolsku momčad iako su prošle sezone s dva remija izbacili Ateltico u osmini finala. Chelsea ide na gostovanje kod APOELA bez Alexa, Deca, Ballacka, Sturridgea, Mikela, Bosingew i Drogbe, no jasno je da Blues ne očekuje ništa manje od tri boda.

Parovi drugog kola Lige prvaka:

Skupina A: Bayern - Juventus
                    Bordeaux - Maccabi

Skupina B: CSKA - Beškitaš (u 18.30 sati)
                    Manchester - Wolfsburg

Skupina C: Milan - Zuerich
                    Real - Marseille

Skupina D: APOEL - Chelsea
                    Porto - Atletico M.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.