HRVATSKA REPREZENTACIJA

Okupila se U-21 reprezentacija Hrvatske. "Želimo novih šest bodova"

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HRVATSKA U-21 reprezentacija okupila se pred okršaje protiv Norveške i Azerbajdžana, u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Momčad Igora Bišćana 8. listopada u Varaždinu igra protiv Norveške, a četiri dana kasnije gostuje u Azerbajdžanu. 

Nakon dva odigrana kola Hrvatska ima šest bodova, koje je osvojila u okršajima protiv Azerbajdžana i Finske. Isti broj bodova ima i Norveška, koja je svladala Austriju i Estoniju.

"Igramo protiv izravnog konkurenta"

Bišćan je svjestan da ga čeka težak protivnik, ali je naglasio da njegova momčad želi pobjedu.

"Možemo očekivati tešku i zahtjevnu utakmicu protiv suparnika koji je protiv Austrije pokazao o kakvoj se reprezentaciji radi. Pobijedili su uvjerljivim rezultatom, iako zbivanja na terenu nisu bila takva. U svakom slučaju, ozbiljna momčad. Morat ćemo biti jako dobri, čvrsti i kompaktni ako želimo pobjedu, a želimo. Igramo protiv izravnog konkurenta za plasman i ovi bodovi dodatno znače", rekao je Bišćan.

On nije mogao računati na desnog beka iz Bayerna Josipa Stanišića, koji je pozvan u seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

"Nažalost, a možda je bolje reći na sreću, nismo ga uspjeli vidjeti u dresu mlade reprezentacije, već je odmah pozvan u seniorsku momčad. To je razumljivo jer dečko je svojim igrama i statusom u Bayernu zaslužio da bude u A reprezentaciji. Nismo opterećeni tim", izjavio je izbornik.

"Vjerujemo u novih šest bodova"

U dresu U-21 reprezentacije Hrvatske u predstojećim susretima neće biti ni ozlijeđenih Marca Pašalića i Bartola Franjića.

Medijima se obratio i stoper Dinama Boško Šutalo, koji očekuje pobjede u narednim susretima.

"Norveška je naš najveći konkurent u skupini. Dobra je atmosfera, svi smo se dobro upoznali. Nadam se da ćemo u dvije naredne utakmice osvojiti šest bodova. Bartol je mnogo bitan igrač, ali imamo kvalitetne igrače koji će ga dobro nadomjestiti", rekao je Šutalo.

S njim se slaže i golman Verone Ivor Pandur, koji vjeruje u kvalitetu svojih suigrača.

"Velika je čast biti ovdje. Čekaju nas dvije jako bitne utakmice. Vjerujem da imamo kvalitetu da osvojimo svih šest bodova", poručio je Pandur.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.