TRANSFERI

Ohandza je ponovno slobodan igrač. Saznali smo vraća li se u Hajduk

Foto: Hajduk.hr

FRANCK OHANDZA ZOA, Kamerunac koji je bio veliki ljubimac navijača Hajduka, nedavno je ponovno postao slobodan igrač.

Prije nešto manje od dvije godine Hajduk je prodao Francka Ohandzu u Kinu, točnije klub Shenzhen FC, u kojem je u 23 nastupa upisao čak 18 pogodaka uz 11 asistencija.

Točno godinu dana kasnije preselio se u Henan, gdje je također bio vrlo efikasan upisavši deset golova u 21 nastupu. U taj kineski klub, pak, stigao je iz Hajduka u veljači 2018. godine za odštetu od oko 1.200.000 eura. Trenutačno na Transfermarktu vrijedi 1.800.000 eura.

Raskid ugovora zbog ozljede

Međutim, prošlu je sezonu završio prerano zbog teške ozljede koljena. Kineski klub je odlučio raskinuti ugovor s Kameruncem ne želeći čekati njegov oporavak.

Trener Henan Jianyea Wang Baoshan za kineske medije je otkrio da klub neće nuditi novi ugovor kamerunskom internacionalcu i bivšem igraču Hajduka.

Hajduk je trenutačno u potrazi upravo za napadačem, a popularni Frane Zolja u svojem mandatu na Poljudu zabio je 26 golova u 68 nastupa u svim natjecanjima. Mnogi mediji raspisali su se o tome da bi Mario Stanić i društvo trebali razmisliti o Ohandzi kao o opciji, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Povratak u Hajduk zasad nije opcija

Nazvali smo Ohandzinog menadžera Marjana Šišića, koji nam je pojasnio kako nije nemoguće da se Ohandza vrati u Hajduk, ali je jako malo vjerojatno. 

"Franck je raskinuo ugovor s kineskim klubom, ali nije vjerojatno da će se vratiti u Hajduk. Njegova primanja premašuju milijun eura i Hajduk mu ne može dati ugovor kakav bi on mogao tražiti s obzirom na svoj status", rekao nam je Šišić i dodao: 

"Sada je ozlijeđen i još barem četiri mjeseca neće igrati, ali kad se oporavi, vjerojatno će potražiti novi angažman u Kini jer iza sebe ima dvije sjajne sezone pa mu ne bi trebalo biti teško naći klub. Dakle, Hajduk iz objektivnih razloga nije opcija, ali neću reći da je povratak potpuno nemoguć. Nikad se ne zna", zaključio je Ohandzin menadžer. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.