Oduševio je protiv LeBronovog SAD-a. Sad bi umjesto u Partizan mogao u NBA

Foto: EPA

CARLIK JONES oduševio je u utakmici između košarkaških reprezentacija Južnog Sudana i Sjedinjenih Američkih Država, a baš to mogao bi biti razlog što neće realizirati navodno već dogovoren prelazak u Partizan. Interes za njega su nakon susreta u kojem je protiv američke reprezentacije ostvario triple-double mogli bi pokazati NBA klubovi i preoteti ga beogradskom klubu.

Iako se navodilo da će biti novi razigravač beogradskog Partizana s kojim je sve dogovorio i čiji je igrač trebao postati u četvrtak, moglo bi se dogoditi da do tog transfera ne dođe. Navodi to NBA insajder Marc Stein ističući četvrtak kao dan odluke.

Ima malo iskustvo igranja u NBA ligi

Utakmicu Južnog Sudana i SAD-a je košem osam sekundi prije kraja riješio LeBron James i završilo je 101:100 za velike favorite tog ogleda i favorite nadolazećeg košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama.

"Bio bi to drugi najveći šok u povijesti košarke", navodilo se u izvještaju službene stranice NBA lige. "Prvi je da se Južni Sudan uopće natječe na Olimpijskim igrama te da momčad puna ratnih izbjeglica uopće igra protiv Sjedinjenih Američkih Država."

Jones je tu utakmicu završio s učinkom od 15 koševa i po 11 skokova i asistencija. Sve to bi playmakera koji je kroz karijeru odigrao tek 12 NBA utakmica kroz tri godine i to za tri momčadi (Dallas, Denver, Chicago), a prošlu sezonu odradio za kineske Zhejiang Golden Bullse, moglo vratiti među košarkašku elitu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.