O sucima danas odlučuje Vlado Svilokos. Kulušić: Hvala bogu, ima snimka

Foto: Patrik Marček / Pixsell

"ZATRAŽIO sam videozapis, snimljen je razgovor između sudaca na terenu i VAR sobe, utorak popodne sastaje se ekipa iz Komisije za suce. VAR nije korišten na odgovarajući način, to je moje mišljenje", rekao nam je Ante Kulušić, prvi čovjek sudačke komisije o kontroverznom polufinalu Kupa na Rujevici između Rijeke i Osijeka.

Osječani su bijesni zbog suđenja koje je, kako kažu, cijelu utakmicu bilo protiv njih. Najviše su ljutiti zbog crvenog kartona Kleinheisleru i dosuđenog penala koji su okrenuli utakmicu. Glavni sudac susreta Igor Pajač je teren morao napustiti uz zaštitu redara.

Jedan od članova Komisije i član osječkog sudačkog bazena te dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović smatra pak da suce treba najoštrije kazniti i prije današnjeg sastanka. Pravo je pitanje zašto Pajač nije htio gledati snimku, ni kod kartona za isključenje igrača Osijeka ni kod kaznenog udarca za domaćina.

"Jedanaesterac se dogodio nakon što je igrač gostiju odbio loptu glavom, nakon kornera, a u nastavku ispruženom rukom je lupio suparnika. Zato i postoji VAR da riješi to", rekao je Kulušić.

Vlado Svilokos danas sucima kontroverzne utakmice dijeli ocjene. Iskusni Siščanin, nakon međunarodne i izuzetno bogate i zanimljive sudačke misije u HNL-u, ostao je na pozicijama unutar organizacije, iako je imao burne i prijeteće odnose sa Zdravkom Mamićem, a nisu ga voljeli ni u Splitu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.