Novi heroj Italije: Ne mogu vjerovati da sam uspio, sanjam

Foto: Guliver/The Yomiuri Shimbun via AP Images

TALIJAN Lamont Marcell Jacobs (26) senzacionalni je pobjednik utrke na 100 metara na OI-ju u Tokiju.

Jacobs je u finalnoj utrci ciljem prošao za 9.80 sekundi, čime je postavio novi europski rekord, četiri stotinke bolje vrijeme od onoga koje je trčao samo dva sata ranije u polufinalu, a što je također bio europski rekord.

Jacobs je rođen u SAD-u, u El Pasu, otac mu je Amerikanac, a majka Talijanka, no većinu svog života je proveo upravo u Italiji. Ranije ove godine postao je europski dvoranski prvak na 60 metara, no prije dvije godine je na Svjetskom prvenstvu u Dohi ispao u polufinalu.

Srebro je s novim osobnim rekordom od 9.84 osvojio Amerikanac Fred Kerley (26), donedavni 400-metraš, dok je do bronce s 9.89 stigao Kanađanin Andre de Grasse (26), koji je bio brončani i prije pet godina u Rio de Janeiru.

Bio je to najveći dan u povijesti talijanske atletike jer je samo nekoliko minuta ranije zlato u skoku u vis osvojio njegov sunarodnjak Gianmarco Tamberi, koji je prvo mjesto podijelio s Kataraninom Barshimom.

"Ne znam, sve mi ovo djeluje kao san. Osjećam se fantastično. Mislim da ću tek sutra shvatiti što sam napravio. Sad mi sve ovo djeluje nevjerojatno", kazao je Jacobs, kojem je prvi čestitao Tamberi.

"Gianmarco i ja smo se uvijek međusobno podržavali. Svi znamo njegovu priču, mogao je do zlata u Riju da nije bio ozlijeđen. To što smo danas zajedno slavili je nešto spektakularno."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.