Novi "farmaceuti" u HNL-u: Varteks postaje Varaždin Farmal!

"KAO društveno odgovorna firma koja se bavi poboljšanjem zdravlja želimo uložiti u sport", komentirala je glasnogovornica Danijela Gašparović namjeru farmaceutske tvrtke Farmal da "uđe" u grb i ime varaždinskog nogometnog prvoligaša.

"Ne možemo za sada otkrivati detalje oko iznosa i trajanja sponzorskog ugovora za koji smo zainteresirani jer u tijeku su pregovori sa nogometnim klubom Varteks koje uime Farmala vodi predsjednik uprave Dražen Dedi" dodala je Gašparović.

Otkrila nam je međutim da je u pregovorima oko novog generalnog sponzora varaždinskog prvoligaša nisu jedini zainteresirani. Na pitanje je li do sada njihova tvrtka bila sponzor Varteksa odgovorila je kako to nije bio slučaj, ali su zato bili pokrovitelj odbojakaškog kluba Varaždin.

Prema informacijama iz NK Varteks, sponzorske obaveze Farmala iznosile bi milijun i pol kuna godišnje, a ugovor, tijekom kojeg bi klub nosio ime ove tvrtke, trajao bi četiri godine.

Kako navode u Farmalu, njihovo sjedište je u Ludbregu, "centru svijeta", a danas uspješna tvrtka koja se bavi proizvodnjom i distribucijom generičkih lijekova osnovana je 1959. i od tada je djelovala pod raznim imenima i bavila se različitim djelatnostima: Razvitak, Metakem, Lukaps, Farmaceutika bavile su se košaraštvom, galanterijom, građevinskom kemijom, proizvodnjom tvrdih želatinskih kapsula do današnje proizvodnje lijekova.

Prije četiri godine završena je nova tvornica generičkih lijekova i upravna zgrada u Ludbregu, a Razvitak mijenja ime u Faramal. "Zapošljavamo 120 ljudi, rastemo i širimo se" ističe glasnogovornica Gašparović koja ističe kako Farmal svoje proizvode prodaje u BiH, Srbiji, Albaniji, Rumunjskoj i Bugarskoj.

"Proizvodimo i distribuiramo generičke lijekove cjenovno pristupačne svim korisnicima. Naš je moto: Zdravlje ne smije biti privilegija! Cilj nam je ući u društvo deset najvećih proizvođača lijekova na domaćem tržištu i zauzimanje značajne pozicije na ciljanim tržištima u regiji" ambiciozan je plan ove tvrtke, čije bi ime uskoro, osim na policama apoteka, mogli gledati i na tablici HNL.

Z.A.
Foto: Farmal

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.