ABA LIGA

Novi debakl Cibone. Mornar ih razbio 41 razlike

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

CIBONA je doživjela novi debakl u ABA ligi. Nakon domaćeg poraza u 1. kolu od Crvene zvezde (-38), još gore je prošla na gostovanju kod crnogorskog Mornara iz Bara. Cibona je razbijena 109:68.

Već nakon prve četvrtine hrvatski klub je gubio 13 razlike, a do poluvremena je minus porastao na 17 poena. Do kraja utakmice prednost Mornara je samo rasla.

Pullen i Šehović predvodili su Mornar s 13 poena, no ova utakmica je poslužila Crnogorcima za odmor zbog toga što već prekosutra igraju protiv Brescije u Eurokupu, a u nedjelju gostuju kod Crvene zvezde. Svi igrači u ekipi su igrali barem 15 minuta, ali nitko na terenu nije odigrao više od 20 minuta.

S druge strane, čini se kako Ciboni slijedi grčevita borba za ostanak iako je složila mladu i talentiranu ekipu. U hrvatskom prvenstvu su u top tri momčadi lige, ali ABA liga je nekoliko razina kvalitetnije natjecanje u kojem Cibona još nije naviknuta igrati. Najviše se to vidi u obrani gdje su igrači Zvezde i Mornara Ciboni radili što god su htjeli.

Cibonu je danas predvodio Filip Bundović s 22 poena i 9 skokova. Roko Prkačin, najveći talent Cibone, na terenu je proveo dvije minute i 18 sekundi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.