novak đoković

Novakova majka: Učitelji su nas osuđivali da će ostati neobrazovan

Foto: EPA-EFE

RODITELJI Novaka Đokovića došli su danas ispred srpske narodne skupštine u Beogradu na skup podrške svojem sinu koji se nalazi u prihvatilištu za imigrante u Melbourneu.

Podsjetimo, prvom tenisaču svijeta je australska granična policija nakon osam sati ispitivanja ukinula vizu za ulazak u zemlju u kojoj je trebao nastupiti na Australian Openu. Turnir je Đokoviću, koji nije potvrdio da se cijepio, izdao izuzeće od strogih epidemioloških mjera, ali mu australska vlada po dolasku u zemlju nije dozvolila ulazak.

Srđan sina usporedio s Isusom

To je izazvalo burne reakcije u Srbiji, a Đokovićev otac Srđan proglasio je sina "borcem za slobodarski svijet", a čak je išao toliko daleko da ga je uspoređivao s Isusom. Na prosvjedu je bila i njegova majka Dijana koja je par dana prije sinova puta u Australiju gostovala u jednom podcastu u kojem je govorila o Novakovom djetinjstvu.

"Novak nije išao redovno u školu jer je morao ići izvan zemlje, bili smo primorani da ga s 12 i pol godina pošaljemo u Njemačku da bi se usavršavao. Morali smo to napraviti iako nam je bilo jako teško. Ti nastavnici i razredne starješine nisu imali nikakvog razumijevanja za to, čak su me osuđivali da ću upropastiti dijete i da će ostati nepismeno i neobrazovano", započela je.

Opisala je i u čemu je točno bio problem.

"Mnogo puta sam čak i u gimnaziji, takozvanoj sportskoj, koja nema veze sa sportskom gimnazijom po meni, nailazila na to da nemaju razumijevanje za dijete takvog kalibra s već postignutim nekim rezultatima. Tada je bio kod Nikole Pilića u Njemačkoj. Nisu imali razumijevanja da on ne može sjediti u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju ići, obrazložiti gdje je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su 's' od sportske gimnazije. Trebali su mu dati podršku, dati mu gradivo koje će on savladati", zaključila je Đokovićeva majka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.