Dinamo u Europi

Norveški mediji: Bodo je imao Dinamo na konopcima

Foto: EPA-EFE

DINAMO je u infarktnoj uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Bodo/Glimt 4:1 i plasirao se u Ligu prvaka. Hrvatski prvak vodio je 2:0 golovima Oršića i Petkovića prije nego što je Gronbaek u 70. smanjio na 2:1 i gostima, koji su bili puno bolji u drugom poluvremenu, osigurao produžetak. U njemu su junaci bili Josip Drmić i Petar Bočkaj koji su zabili za veliko slavlje na Maksimiru.

Sraz na Maksimiru popratili su i norveški mediji. Portal Nettavisen piše kako su snovi Bodo/Glimta o Ligi prvaka okončani u "ludoj drami", te da prvo poluvrijeme nije dalo puno nade u povijesni plasman u najelitnije klupsko natjecanje, ali da je Bodo u drugom poluvremenu Dinamo imao na "konopcima".

Pišu i o "hladnokrvnom Švicarcu" tj. Josipu Drmiću koji je prvim pogotkom u produžetku Dinamu donio nužnu prednost, a Petar Bočkaj je potom aktualnim norveškim prvacima zabio "posljednji čavao u lijes" i poslao uh u Europa ligu. 

Portal Nrk konstatirao je kako je ovaj poraz naročito bolan način na koji su izabranici Kjetila Knutsena ostali bez Lige prvaka. Oni također naglašavaju dominaciju norveške ekipe u drugom poluvremenu, ali koju je Bodo okrunio samo s jednim golom, što će im svakako ostaviti gorak okus u ustima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.