Norveški biciklist (25) poginuo na kraljevskoj etapi utrke u Austriji

Foto: Profimedia

NEDJELJNU, kraljevsku etapu utrke kroz Austriju zasjenila je smrt norveškog biciklista Andrea Dregea, javlja austrijska agencija APA. Prema riječima organizatora, 25-godišnjak iz ekipe Coop-Repsol pao je prilikom spusta s najviše austrijske planine Grossglocknera prema Heiligenblutu i podlegao ozljedama. Detalji nesreće još nisu poznati, zna se samo da je Drege bio u vodećoj skupini, a još nije jasno hoće li se utrka nastaviti u nedjelju.

Pretposljednju etapu osvojio je Talijan Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), ali je pobjednička ceremonija otkazana zbog tragičnog događaja. U ukupnom poretku vodi Talijan Diego Ulissi (UAE Team Emirates). Drege je prvi biciklist koji je umro na utrkama nakon Švicarca Gina Mädera, koji je nastradao na Tour de Suisseu u lipnju 2023.

Ovo nije prva nesreća na utrci oko Austrije. Godine 1962. utrku je zasjenila smrt Antona Frischa, a jedanaest godina kasnije Australac Graham Jose zadobio je teške ozljede glave nakon pada pri spuštanju niz prijevoj Arlberg, piše austrijski Kronen Zeitung.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.