Transferi

Nogometu se vraća jedan od najvećih Realovih promašaja

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROYSTON DRENTHE, nekadašnji nogometaš Reala, potpisao je za španjolskog trećeligaša Racing Murciju. 

Prije 13 godina, 2007. godine, Drenthe je kao talentirani 20-godišnjak za 14 milijuna eura stigao iz Feyenoorda u Real i u debiju zabio gol s 40 metara. Tada su samo rijetki mogli vjerovati da će biti jedan od najvećih promašaja madridskog kluba.

Bio je sklon incidentima, više je vremena provodio po zabavama i naslovnicama tabloida nego na terenu i ubrzo je pao u zaborav. Tijekom boravka na Santiagu Bernabeuu Drenthe je odigrao 46 utakmica, dvije sezone igrao je i na posudbama u Herculesu i Evertonu, a Madrid je konačno napustio u ljeto 2012.

Kasnije je igrao za Alaniju, Reading, Sheffield, Kayseri, Baniyas iz UAE-a. Ni u jednom od ovih klubova nije ostao dulje od godine dana. Prije dvije godine je uzeo jednogodišnju pauzu od nogometa i posvetio se muzici. Postao je reper pod umjetničkim imenom Roya2Faces. 

Prošle godine je igrao u trećoj nizozemskoj ligi, a u tom periodu radio je i na glumačkoj karijeri pa se tako pojavio u nizozemskoj seriji Mocro Maffia. Sada se kao 33-godišnjak pokušava vratiti nogometu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.