VUKOVAR ZA PRIMJER SVIMA Hrvatski i srpski klub ujedinili se za pomoć oboljelom mladiću

Foto:Facebook/VasilijeSentivanac

VUKOVARSKI nogometaši pokazali su cijeloj regiji kako njihov grad nije samo grad podjela te da sport, a posebno nogomet, može graditi mostove koje politika ruši.

Hrvatski klub i nekadašnji prvoligaš HNK Vukovar `91. i srpski rival iz istog grada NK Vuteks Sloga ostavili su prošlost, podjele, politiku i mržnju iza sebe i ujedinili snage u humanitarnoj akciji kako bi pomogli 17-godišnjem Vasiliju Sentivancu, mladiću koji boluje od leukemije.

Pod sloganom "Za Vasu" Vukovar i Sloga odigrali su utakmicu u kojoj je rezultat bio u drugom planu. Inicijator turnira je hrvatski branitelj Davor Tomić koji je prijatelj Vasilijeva oca: "Želimo pomoći koliko možemo mladiću koji je igrao za oba kluba".

Slavko Baketa iz nogometne škole Mali Vukovarac, koja je sastavni dio HNK Vukovar ‘91., rekao je da u tom klubu nema govora o nacionalnosti. "Svaki naš član je prije svega naš igrač, bez obzira na to je li riječ o Hrvatu ili Srbinu. Tijekom godina imali smo više igrača srpske nacionalnosti, a neki su bili i kapetani", rekao je Baketa.

I kapetan Sloge Danijel Spasić igrao je za Vukovar, a dres oba kluba nosio je i Vasilije. Nakon početaka u Vukovaru 1991., prešao je u NK Vuteks Slogu, a bivši suigrači ujedinili su se kako bi mu zajedno pomogli u najtežoj životnoj utakmici. U akciju su se uključile i lokalne škole, a na utakmicu je stigao velik broj Vasilijevih sugrađana, prijatelja i navijača obaju klubova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.