No Curry, no worry: Warriorsi bez najboljeg igrača razbili Rocketse za polufinale

Foto: Getty Images / Guliver Image

GOLDEN STATE WARRIORSI plasirali su se u drugi krug doigravanja pobijedivši Houston u petoj utakmici 114:81 bez svoje najveće zvijezde Stepha Curryja, koji je bio najžešći navijač u Oracle Areni.

No Curry, no worry, tako se otprilike može sažeti sinoćnja utakmica. Najveće zvijezde nije bilo na parketu, ali zato jest njegovog "brata" Klaya Thompsona, koji je Rakete "lansirao" iz doigravanja s 27 koševa. Draymond Green dodao je 15 koševa, devet asista i osam skokova za ukupnu pobjedu 4:1, drugu godinu zaredom Warriorsi su izbacili Rocketse iz doigravanja u pet utakmica.

Ratnici su cijelu utakmicu bili u prednosti, na poluvremenu čak 22 koša razlike i ispuhani Rocketsi bili su bez prave šanse protiv Thompsona i društva.



Clippersi nisu mogli bez Paula i Griffina

Damian Lillard i Portland Trail Blazersi slomili su Clipperse u trećoj četvrtini i pobijedili 108:98, te trećom uzastopnom pobjedom potpuno preokrenuli seriju i sad ih samo domaća pobjeda dijeli od plasmana u polufinale Zapada.

Clippersi su uvodne dvije utakmice u seriji pobijedili s ukupnih 41 koš razlike, ali kobna četvrta utakmica, u kojoj su ostali bez dvije najveće zvijezde - Blakea Griffina i Chrisa Paula, ostavila ih je bez šanse. Blazersi će u petak vjerojatno samo potvrditi plasman u drugi krug, prvi Torontov nakon 16 godina.



Stršljenovi uboli Miami

Courtney Lee umalo je proključao od bijesa po promašaju polaganja kojim bi Charlotte poveo protiv Miami Heata u zadnjoj minuti, ali njegov bijes nije dugo trajao, Miamijev bi mogao... Pola minuta uoči završetka utakmice Lee je ubacio tricu za pobjedu 90-88, Hornetsi su pobijedili treću uzastopnu utakmicu u seriji protiv Heata i udaljeni su samo pobjedu od plasmana u polufinale NBA doigravanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.