Njemački mediji: Hajdukovci su malo previše otpustili kočnicu

PRIJATELJSKI dvoboj Hajduka i HSV-a nije prošao nezapaženo u njemačkim medijima, a najviše pozornosti gostovanju Petrića i društva na Poljudu dao je hamburški Bild.

> Prijateljska "poljudska ljepotica": Hajduk i HSV šest puta pogodili mrežu

> Poklepović nakon HSV-a: Zadovoljan sam rezultatom, ali ne i igrom

> Petrić: Nisam znao da je Hajduk ovako dobra momčad

"Rezultat 3:3 nije nikakvo iznenađenje, a prvi test Armina Veha na klupi HSV-a ukazao je na velike nevolje u defenzivi. Također, Hajduk je u trkačkom smislu bio puno bolja momčad", piše Bild koji se posebno okomio na zadnji red HSV-a:

"Rozehnal je bio katastrofalan, a ono što je odigrao u obrambenom smislu Tesche može se nazvati fijaskom. Bešić je pokazao tek da je mlad i neiskusan, a kad se na sve to pridoda da Veha zasad nije zadovoljio nijedan od tri vratara, pogotovo ne Rost i Drobny koji konkuriraju za jedinicu, onda je jasno da je puno posla pred HSV-ovim trenerom."

Hamburger Morgenpost ističe da je HSV i dalje neporažen na ljetnim pripremama:

"Nakon 3:1 HSV je uspio izvući 3:3 što je svakako pozitivna stvar. Premda je Veh naglašavao da ne rezultat utakmice nije bitan, itekako je važno što se produžio niz neporaženosti", piše list referirajući se na izjavu Mladena Petrića prije utakmice:

"Hrvat je rekao da će igrači Hajduka biti motivirani, jer njegovi igrači žele dobrom partijom izboriti transfer u inozemstvo. I bio je u pravu Petrić, možda su čak malo i previše Hajdukovci otpustili kočnicu."

Kicker: Hajduk se pokazao spremniji, ipak im sezona počinje za desetak dana

Kicker također naglašava da Nijemcima nije bilo lako u Splitu: "Teško je bilo igrati protiv hrvatskog doprvaka, kola su krenula nizbrdo već nakon osam minuta, ali Vehove trupe uspjele su do kraja utakmice izbjeći poraz. Stabilizirao se HSV u drugom poluvremenu, ali dalo se uočiti da mnogo problema još ima s uigravanjem u sredini terena. Hajduk se pokazao spremniji, ipak im sezona počinje za desetak dana."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.