EUROPSKE LIGE

Nizozemci: Ruud van Nistelrooy preuzima bivšeg prvaka Europe

Foto: Profimedia

RUUD VAN NISTELROOY, bivši napadač nizozemske reprezentacije i šesti najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka, mogao bi se već iduće sezone ponovno naći u najelitnijem nogometnom natjecanju, ali u novoj ulozi. Nizozemski portal ED donosi vijest kako će se PSV na kraju sezone zahvaliti trenutnom treneru Rogeru Schmidtu, a Van Nistelrooy je prvi kandidat za njegovu zamjenu.

Slavni 45-godišnji napadač trenutno vodi mladu momčad PSV-a, a prije toga je vodio i ekipu U-19. Dosad još nije imao ulogu prvog trenera u seniorskom nogometu, ali je u dva navrata bio pomoćnik u nizozemskoj reprezentaciji. Njegovo napredovanje u prvog trenera PSV-a najavljivalo se već prošle sezone, ali je tada Van Nistelrooy rekao da se ne osjeća spremno za taj korak.

Schmidt nije uspio dogovoriti novi ugovor, a trenutni mu istječe na ljeto. Van Nistelrooy, pišu nizozemski mediji, ima podršku Marcela Brandsa, bivšeg Evertonovog nogometnog direktora koji će na ljeto stići u PSV. U slučaju da postane prvi trener, slavni Ruud će kao pomoć dobiti iskusnijeg kolegu, ističu Nizozemci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.