Nizozemci imali problema s prijevozom. Otkazana je presica

Foto: EPA

PUTOVANJE nizozemske reprezentacije u Dortmund na polufinalnu utakmicu Europskog prvenstva protiv Engleske neočekivano se odužilo zbog čega su morali otkazati novinarsku konferenciju dan uoči utakmice na Westfalen stadionu. Nizozemska reprezentacija je iz svoje baze u Wolfsburgu vlakom trebala putovati do Dortmunda, međutim putovanje je otkazano zbog blokade na ruti. Naime, na željezničkoj pruzi između Wolfsburga i Dortmunda udarena je životinja, zbog čega vlakovi satima nisu prometovali.

Igrači Nizozemske su već bili u autobusu na putu prema željezničkom kolodvoru, kada je stigla poruka da vlak neće voziti. Selekcija Ronalda Koemana potom se vratila u hotel čekajući alternativni prijevoz. Na koncu večeras su otputovali zrakoplovom iz luke u Braunschweigu.

Kašnjenje ne bi smjelo utjecati na spremnost igrača

Međutim, to je značilo otkazivanje službene novinarske konferencije izbornika i kapetana na stadionu dan uoči susreta. Umjesto toga, UEFA će kasnije u utorak podijeliti intervju s Koemanom o utakmici.

"Zbog prekida planiranog putovanja nizozemske ekipe u Dortmund, njihov dolazak je znatno odgođen i stoga neće biti održana konferencija za novinare," stoji u priopćenju nizozemskog nogometnog saveza. Koeman može biti sretan što je ipak odradio završni trening u svom kampu. Momčadi imaju pravo na trening u svojim kampovima dan uoči utakmice, što je koristio i hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Engleski izbornik Gareth Southgate smatra kako neplanirane poteškoće s prijevozom neće utjecati na njihove protivnike. Željeznički sustav u Njemačkoj, koji se obično smatra modelom učinkovitosti, bio je često kritiziran tijekom Eura zbog kašnjenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.