Nikolić: Iako će mi liječnici odrediti sastav nadam se pobjedi protiv Budve

"DRAGO mi je da ste došli u ovolikom broju, to je valjda znak da ste prepoznali naše dobre rezultate", u veselom je tonu započeo današnju press konferenciju trener vaterpolista Mladosti Emil Nikolić najavljujući subotnji okršaj protiv Budve u Jadranskoj ligi.

"Nadam se da ćemo utakmicu dočekati u još boljem raspoloženju, ali to nažalost neće ovisiti o nama nego o onome što će reći liječnici glede zdravstvenog stanja naših ključnih igrača, prije svega Hinića. Osim njega Buljubašić i Babić, a Muslim i Letica su fizički istrošeni jer se kod njih zbog sve većeg napora u posljednje vrijeme akumulirao umor. Svi su počeli trenirati, osjeća se da nisu fit, ali nadam se novim bodovima. Zadovoljstvo mi u ovom trenutku ipak predstavlja činjenica da imamo dosta polivalentnih igrača koji mogu pokriti i nekoliko pozicija", rekao je Nikolić.

Trener Žabaca pohvalno se izrazio o sljedećem protivniku Mladostaša: "Budva je promijenila puno igrača, ali unatoč tome imaju iznimno snažnu momčad. Imaju Pekovića, Paskovića, Trbojevića, tu su i Šefik, Tičić, Danilović što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti snazi. Već smo igrali s njima ove godine 9:9 na kvalifikacijskom turniru za ulazak u Euroligu, završilo je 9:9, ali ne bih se puno vraćao na tu utakmicu jer smo i mi i oni u tom trenutku imali osiguran plasman u Ligu prvaka."

Nikolić je istaknuo kako je pred njim i njegovim igračima nekoliko iznimno teških ispita u sljedeća dva tjedna koja bi u mnogome mogla usmjeriti sezonu Žabaca: "Jako bitan nam je ovo period, posebno zbog toga bih i volio da vrate naši ključni igrači. S Hinićem protiv Budve nećemo riskirati ako ne bude spreman jer ga ne želimo izgubiti za ogled s Barcelonetom u Euroligi te Final Four domaćeg Kupa. Osim toga, zbog reprezentativnih obveza ostat ćemo u međuvremenu bez šest igrača pa ću raditi sa šest ili sedam igrača. Reprezentativcima ćemo dati ipak malo odmora kako bi se spremili što bolje za bitku za prvi trofej sezone."

Karač: Radije bih igrao dvije nego jednu utakmicu tjedno

Frano Karač nakon nezgodne ozljede nosa vratio se u Novom Sadu protiv Vojvodine gdje je Mladost furiozno startala u natjecanje po skupinama Eurolige pobijedivši domaćina s 2:7. "Iako je Budva vrhunska ekipa, očekujem našu pobjedu. Bit će teško, ali nadamo se da će oni biti dosta umorniji od nas obzirom na sinoćnji dvoboj s Jadranom iz Herceg Novog kada su na domaćem plivalištu remizirali s najjačom momčadi lige pokazali o kakvoj se ekipi radi. Meni osobno je dobrodošao ovaj mali odmor zbog ozljede nosa, a što se tiče broja utakmica čini mi se da je bolje igrati utakmice dvaput tjedno u terminima srijeda - subota. Mislim da bi ekipe, naviknute na veći napor, tada i kvalitetnije reagirale u određenim trenucima", rekao je Karač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.