ufc

Ngannou: Sad želim boksati

Foto: Profimedia

FRANCIS NGANNOU je noćas sudačkom odlukom pobijedio Ciryla Ganea na UFC-u 270 i tako obranio naslov teškaškog prvaka. U na trenutke dosadnoj borbi Ngannou je potpuno neočekivano koristio uglavnom hrvačku tehniku kojom je osigurao pobjedu, a sljedeći protivnik bi mu mogao biti Jon Jones.

No, Kamerunac je nakon meča rekao da ima drukčije planove. U razgovoru s Joeom Roganom u ringu nakon borbe nije govorio o slobodnoj borbi, nego o budućim planovima koji su dosta drukčiji od onoga što fanovi UFC-a diljem svijeta očekuju i što bi željeli vidjeti.

"Boks mi je oduvijek bio na pameti i to je nešto što definitivno moram napraviti prije kraja karijere. Neću čitav život biti u ovom poslu i zaista bih volio okušati se u boksačkom ringu", rekao je Ngannou koji je ranije govorio da bi želio probati boksati protiv Tysona Furyja.

Zadnja borba

Ovo mu je bila zadnja borba u ugovoru s UFC-om iako američki novinari tvrde da ima klauzulu prema kojoj mora braniti titulu protiv legitimnog izazivača. No, ako do te borbe ne dođe, Ngannou bi mogao krenuti u boksački ring, o čemu je govorio i njegov menadžer Marquel Martin.

"Znam da je strašno teško nauditi Furyju, ali siguran sam da bi Francis, ako bi se šest do 12 mjeseci bavio isključivo boksom, naučio dovoljno da bi mogao biti opasan protiv njega. Iznimno poštujem Furyja, ali Ngannou udara neusporedivo jače od, recimo, Deontaya Wildera", rekao je Martin i nastavio:

"Osim toga, Francis se ne boji nikoga. Nikad nisam vidio takvo stanje uma kao kod njega. Nakon svega što je prošao u životu, nema straha ni od čega i siguran sam da bi bio jako opasan protiv bilo kojeg boksača."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.