Neymar i otac zbog utaje moraju vratiti porez Brazilu

Foto: Getty Images / Guliver image 

NEYMAR i njegov otac moraju platiti 113 tisuća dolara zaostalog poreza iz 2007. i 2008. godine brazilskoj državi, presudio je sud u Sao Paulu.

Presuda je konačna jer su se otac i sin Neymar već žalili, smatrajući da su navedenih godina prilikom potpisivanja ugovora za Neymarov prvi klub Santos platili sav porez. Neymar je tada imao 18 godina, a njegove financije je vodio otac, koji je navedeni iznos prilikom potpisivanja ugovora pokušao "zamračiti" kao pozajmicu agenciji NR Sports.

Zamrznuli mu račune s 47 milijuna dolara 

Prošlog rujna brazilski sud je zbog ovog slučaja zamrznuo sve Neymarove račune na kojima je bilo oko 47 milijuna dolara.

Neymar je pod istragom u još jednom slučaju izbjegavanja poreza i to puno većem. Naime, njegov prijelaz iz Santosa u Barcelonu i otkriće da je pritom Španjolska oštećena za više od 13 milijuna eura dovela su do ostavke tadašnjeg predsjednika Barcelona Sandra Rosella. Uz Neymara, problema s plaćanjem poreza imaju i njegovi suigrači Leo Messi i Javier Mascherano, koji je nedavno osuđen na godinu dana zatvora, ali se odmah potom nagodio.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.