Newcastle je imao korner. Tako je počela prevara sezone u Engleskoj

Foto: Profimedia

NEWCASTLE je na svom terenu pobijedio Fulham 1:0 u nedjelju, a strijelac jedinog gola bio je Alexander Isak. Hit utakmice bio je srpski napadač Aleksandar Mitrović, koji je zabio penal, ali su ga suci zbog bizarne greške opravdano poništili. Engleski FourFourTwo ističe još jedan detalj s utakmice.

On je promaknuo većini gledatelja, pa i TV režiseru, ali su pedantni navijači i novinari rekonstruirali lukav potez Eddieja Howea, stratega Newcastlea. Oduševljeni su onim što je napravio, a mnogi pišu da je našao način kako napraviti time-out u nogometu.

Lažna ozljeda kupila vrijeme za dogovor

Tijekom jednog kornera pomoćni trener Jason Tindall pozvao je golmana Svraka Nicka Popea na dogovor. Čim je korner izveden i njegova momčad je izgubila loptu, Pope je legao na pod i zatražio liječničku pomoć.

Komentatori su u čudu špekulirali što se moglo dogoditi jer nije imao nikakav kontakt s protivnikom ili loptom, a činjenica da rezervni golman Dubravka nije ni pozvan da se zagrije govori kako je klupa Newcastlea dobro znala što radi.

Dok su liječnici pružali "pomoć" Popeu, skoro cijela momčad Newcastlea, a ovo se dogodilo oko 35. minute, došla je do trenera Popea, koji im je održao pravi time-out usred utakmice. Samo jedan igrač nije bio na okupu.

Napadač prisluškivao drugu momčad?

Riječ je o Joelintonu, brazilskom napadaču. On je bio mnogo bliže, na dijelu na kojem su razgovarali Fulhamov trener i igrači. Englezi navode da to nije slučajno. Trener Fulhama je Portugalac Marco Silva, a Joelintonu je portugalski materinji jezik. Vjerojatno je svojem treneru prenio upute suparničke ekipe.

To nije bio jedini sličan potez Newcastlea na utakmici. Krajem utakmice, kada je Fulham jurio gol zaostatka, klupa domaćih rekla je sucu da je Fulham poslao igrača viška na teren. Sudac je bio primoran prebrojiti igrače (naravno, bilo ih je 11), što je odgodilo nastavak utakmice i povećalo ionako golemu frustraciju kod gostiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.