Nesuđeni hrvatski reprezentativac Bilos vratio se u Banfield

DANIEL Bilos, 29-godišnji argentinski ofenzivni veznjak hrvatskih korijena, potpisao je ugovor s buenosaireškim Banfieldom, klubom u kojem je igrao najbolji nogomet u karijeri.

Za Banfield je Bilos igrao od 2000. do 2005. godine, a dobrim je igrama privukao pozornost Boca Juniorsa, najvećeg argentinskog kluba kojem je pristupio 2005. godine. S Bocom je, igrajući i dalje dobro, osvojio dva argentinska prvenstva (Aperturu i Clausuru), te Copu Sudamericanu (južnoamerička verzija Kupa UEFA-e), nakon čega se otisnuo u francuski St. Etienne.

U Francuskoj se, međutim, nije snašao. Krivio je uvijek trenera koji ga je forsirao na mjestu napadača iako je on veznjak. Otad mu karijera ide isključivo silaznom putanjom, pa je nakon posudbi argentinskom San Lorenzu i meksičkoj Americi dospio u svoj stari klub.

Prije no što je prešao u Bocu, privukao je pozornost Bayera iz Leverkusena i zagrebačkog Dinama. Zdravko Mamić želio ga je dovesti u Maksimir u ljetu 2005. godine.

Privukao je tada i pozornost izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Kranjčara, koji je bio spreman učiniti ga prvom zvijezdom "vatrenih" taman uoči SP-a u Njemačkoj 2006. godine. Bilos je, međutim, odabrao pogrešno. Opredijelio se za Argentinu naivno misleći da je dovoljno dobar za Josea Pekermana i njegov kadar za SP.

U Njemačkoj Bilosa nije bilo, a sveukupno je za Argentinu skupio tri nastupa. Da se opredijelio za Hrvatsku, bio bi pomogao i sebi i, sasvim moguće, Kranjčaru.

Nisu poznati uvjeti njegova novog ugovora s Banfieldom, klubom iz južnog dijela Buenos Airesa, koji je u proljeće završenu Clausuru okončao na 12. mjestu ljestvice 20 prvoligaša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.