HRVATSKI KLUBOVI U EUROPI

"Nemamo izraženi cilj, ali želimo dokazati da nam je mjesto u Europi"

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

NAKON što se Hajduk oprostio od Europa lige već u prvom pretkolu ispadanjem od malteške Gzire United (2:0, 1:3), u drugom će Hrvatsku predstavljati samo nogometaši Osijeka.

Oni su danas otputovali u Bugarsku, gdje ih u četvrtak u 19:30 sati očekuje prvi susret protiv CSKA iz Sofije.

U Sofiju su otputovali stručni stožer, predsjednik Ivan Meštrović i 20 igrača: Ivušić, Malenica, Barešić, Škorić, Šutalo, Majstorović, Gutieri, Lončar, Šorša, Bočkaj, Marin, Žaper, Jugović, Pilj, Kleinheisler, Mioč, Lopa, Marić, Mance i Dugandžić. 

Već večeras ih u Sofiji očekuje prvi trening.

"Tešku smo bitku vodili prošle sezone kako bismo osigurali mjesto u Europi pa zato imamo želju dokazati kako nam je tu i mjesto. Znamo što nas u Sofiji čeka, dobar suparnik, bučna kulisa koju stvaraju navijači. Moramo biti spremni na takvo ozračje", rekao je trener Osječana Dino Skender na press konferenciji prije polaska.

Ipak, unatoč želji za dokazivanjem, rezultatskog imperativa nema.

"Nemamo izraženog cilja, želja je dogurati što dalje možemo pa ćemo ići utakmicu po utakmicu. Pokušavamo izgraditi prepoznatljiv stil igre, od toga nećemo odstupiti niti protiv Bugara. Želja nam je igra na isti način pred svojim navijačima i u gostima, još se tražimo na tom planu, ali susret protiv Slaven Belupa bio je potvrda kako smo na dobrom putu."

O samoj utakmici u četvrtak Skender je rekao:

"Koncentracija nam mora biti na visokoj razini jer u tom dvoboju svaka greška može biti skupa. To smo osjetili i tijekom priprema kada smo igrali sa suparnicima koji su otprilike na razini CSKA."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.