NBA mijenja format negledljive All-Star utakmice. Evo koje su neke od opcija

Foto: Profimedia

NBA LIGA namjerava ponovo promijeniti format All-Star utakmice, i to već od sljedeće sezone. Nekad središnji i najatraktivniji događaj osnovnog dijela sezone, All-Star utakmica drastično je izgubila na značaju i ozbiljnosti kojom joj igrači pristupaju, a sve je kulminiralo ove godine, kad je bila potpuno negledljiva.

Prije pet godina NBA je pokušala razdrmati učmalost All-Star utakmice promjenom formata iz standardnog okršaja Istoka i Zapada u igru kapetana - igrača s najviše glasova u svakoj konferenciji - da među svim preostalim All-Star igračima biraju svoje momčadi. Od 2020. je uveden i Elamov završetak, prema kojem posljednja četvrtina ne traje 12 minuta, nego dok jedna momčad ne postigne određeni broj poena.

Moguć povratak na Istok - Zapad, ali i SAD - Ostatak svijeta

Ali i ta je promjena kratko bila zabavna, pa NBA i Udruga igrača razgovaraju o načinu na koji će se modificirati već za sljedeću sezonu. Shams Charania javlja da je jedan od mogućih koncepata i povratak na staro, utakmicu Istoka i Zapada.

Neko se vrijeme u javnosti kalkuliralo i o mogućnosti formata SAD protiv Ostatka svijeta, koji je posebno intrigantan zbog uspona Nikole Jokića, Luke Dončića, Giannisa Antetokounmpa, Joela Embiida i drugih neameričkih zvijezda, no nije izvjesno da će se sudionici određivati na temelju putovnice dok omjer zaslužnih All-Starova ne bude zaista ujednačen, što zasad ipak još nije.

Ako bi kriteriji olabavili, na stranu Ostatka svijeta ove sezone mogli bi otići i Kyrie Irving, koji je rođen u Australiji, i Bam Adebayo, koji je podrijetlom iz Nigerije. No i tada bi im nedostajala dva igrača da ih svaka strana ima po 12.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.