ANA IVANOVIĆ

Navijači guraju nekoć sjajnu srpsku tenisačicu u Kuću slavnih

Foto: EPA

OBJAVLJENI su glasovi navijača koji će utjecati na izbor igrača i igračica koji će ući u Kuću slavnih.

Bivša srpska tenisačica Ana Ivanović za to ima dobre šanse. Nekoć najbolja tenisačica svijeta, osvajačica Roland Garrosa i finalistica Australian Opena, dobila je treći najveći broj glasova i tako istaknula jasnu kandidaturu za uvrštenje u Kuću slavnih.

Više od nje dobile su tek Cara Black, legendarna igračica parova iz Zimbabvea, te Talijanka Flavia Pennetta. Ostali tenisači i tenisačice koji konkuriraju za ulazak u Kuću slavnih su Lisa Raymond, Juan Carlos Ferrero i Carlos Moya.

Objava rezultata u siječnju

Odluku o tome tko će u konačnici biti uvršten u Kuću slavnih donijet će Službena glasačka skupina koju čine teniski novinari, povjesničari i dosadašnji laureati. Pobjeda Care Black u navijačkom glasanju znači da će ona dobiti tri, Pennetta dva, a Ivanović jedan postotni bod više na ukupan rezultat.

Za uvrštenje u Tenisku kuću slavnih kandidat ili kandidatkinja moraju dobiti pozitivno mišljenje bar 75% članova žirija, a na to se onda dodaju postoci osvojeni od glasova navijača.

Nakon što se obrade rezultati glasanja, u siječnju se objavljuje tko su izabrani, a svečanost uvrštenja održava se u srpnju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.