EURO 2020

Napadač Španjolske: Potpuno je pogrešno misliti da je Hrvatska samo Modrić

Foto: EPA

KRILNI napadač španjolske reprezentacije Pablo Sarabia odgovarao je na pitanja novinara Marce dan prije utakmice s Hrvatskom u osmini finala Eura.

Komentirao je brojne teme, neke vezane i za klupski nogomet, a mi smo izdvojili nekoliko pitanja i odgovora vezanih za hrvatsku reprezentaciju i današnji susret.

Španjolska u utakmicu s Hrvatskom ulazi nakon jedne slične utakmice. Može li se reći da je Slovačka bila prvo finale za Španjolsku na ovom turniru? 

Može, naravno. Dobro je da smo protiv Slovaka vratili samopouzdanje pred golom koje nam je dosad nedostajalo. U utakmicu s Hrvatskom ulazimo bitno snažniji i samouvjereniji nego dosad.

Nemoguće je ne govoriti o Modriću kad se govori o Hrvatskoj. Je li on najveća opasnost?

Znamo sve o njemu. On je nevjerojatan nogometaš. Veći dio utakmice odvijat će se na sredini terena, ako želimo dobar rezultat, moramo napraviti sve da veznjacima Hrvatske ne bude ugodno s loptom.

Jesmo li u krivu kad mislimo da je Hrvatska samo Modrić?

Potpuno. To je potpuno pogrešno. Modrić nije čak ni samo sredina terena. Svi su jako dobri. Naravno, najbitnije je da se fokusiramo na našu igru, ona nas je i dovela ovamo. Mislim da ćemo proći dalje zbog naše igre, a ne zbog igrača.

Kako igrati protiv Hrvatske?

Nećemo mijenjati način igre. Pokušat ćemo biti oni koji stalno imaju loptu, igraju s jedne na drugu stranu i u završnicu dolaze s puno igrača. Također, pokušat ćemo odmah po izgubljenoj lopti pritisnuti i osvojiti je natrag kako bi Hrvatska što manje imala loptu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.