Naletilić: Inter? Sve ovisi o Modriću. Kovačić mora napustiti Real

Foto: EPA

HRVATI, osobito nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, traženi su širom Europe. Reputacija, kao i tržišna cijena, vrtoglavo im je porasla.

Dok su pojedinci poput Duje Ćaleta-Cara (Olympique Marseille) te Milana Badelja (Lazio) i Šime Vrsaljka (Inter) uspješno zgotovili transfere u ugledne europske klubove, neki poput Marka Pjace i Matea Kovačića i dalje su na čekanju.

U svjetskoj javnosti u fokusu je bombastično najavljen, ali objektivno teško očekivan transfer Luke Modrića u Inter. Realov predsjednik Florentino Perez poručio je da Luka Modrić može napustiti klub jedino uz odštetu veću od 750 milijuna eura.

"Najviše će ovisiti o samom Luki Modriću. Ako stvarno odluči otići iz Reala baš u Inter, mislim da će se tu puno lakše naći dogovor između dva kluba. Već je dugo tamo, možda više nema ni toliku motivaciju. On zna što je najbolje za njega, ali bilo bi mi drago da dođe u Inter, da se tamo napravi ta hrvatska kolonija i vjerujem da bi i njemu bilo ljepše igrati s toliko svojih suigrača iz reprezentacije u momčadi", izjavio je hrvatski nogometni menadžer Marko Naletilić.

Real Madrid na mukama je i zbog Matea Kovačića. Europski klubovi odavno licitiraju za "Modrićeva nasljednika", ali Kraljevski klub ne planira prodaju. Ipak, planove mu remeti Mateo Kovačić inzistiranjem na odlasku.

"Bolje ići negdje igrati i imati kontinuitet nego sjediti na klupi Real Madrida. Čast Realu i njegovoj veličini, ali Mateo treba odigrati jednu sezonu da nema straha od pogreške. Odnosno, da će odmah biti zamijenjen ili da sljedeću utakmicu neće nastupiti. Promijeni li klub, na dobitku će biti i njegov matični klub, i naša reprezentacija, i on osobno", kazao je Marko Naletilić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Prema dostupnim podacima, Marko Naletilić brine se o karijerama Marka Pjace (Juventus), Marija Pašalića (Atalanta), Luke Ivanušeca (Lokomotiva), Zdravka Kuzmanovića (Basel) i Krešimira Makarina (Zagora Unešić). Dok se Mario Pašalić novom posudbom skrasio u Atalanti, već je mjesecima upitna nova sredina Marka Pjace. 

"Njemu treba kontinuitet igranja i to kroz cijelu sezonu. Tu je najbliže Fiorentina. Međutim, to još uvijek sve skupa nije gotovo i može eventualno doći do nekih promjena u skorije vrijeme. Zasad je Fiorentina najveći favorit za njega", zaključio je uvaženi nogometni menadžer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.