Nakon tri seta u finalu 32. tenisačica svijeta osvojila Wimbledon

Foto: Profimedia

ČEHINJA Barbora Krejčíková, 32. tenisačica svijeta po WTA listi, u finalu Wimbledona je slavila protiv sedme igračice svijeta, Talijanke Jasmine Paolini. Dvadesetosmogodišnja Krejčíková slavila je 6:2, 2:6 i 6:4 u setovima i tako stigla do svog drugog Grand Slam naslova u singlu.

Prethodno je osvojila Roland Garros 2021. godine, a još je uspješnija u parovima, u kojima ima čak sedam Grand Slam naslova, po dva na Wimbledonu, Roland Garrosu i Australian Openu te jedan na US Openu. Krejčikova, inače 31. nositeljica, pokazala je svoje iskustvo u odlučujućem setu, izvrsno servirajući kako bi svom naslovu na Roland Garrosa iz 2021. dodala krunu u Wimbledonu.

Paolini je bila u igri da postane prva Talijanka koji će osvojiti naslov Wimbledona u pojedinačnoj konkurenciji, a na putu do finala u polufinalu je u dramatičnom meču svladala Donnu Vekić. Čehinja je s dva "breaka" za nešto više od pola sata igre dobila prvi set, ali je Talijanka uzvratila istom mjerom u drugom setu. U trećem setu odluka je pala u sedmom gemu, u kojem je Krejčikova oduzela servis Paolini za 4:3, a Čehinji su malo kasnije trebale tri meč lopte za pobjedu nad upornom, omalenom Talijankom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.