Nakon drame i nevjerojatne pogreške Nadal ispao s US Opena

Foto: Hina

U JEDNOM od najboljih mečeva na turniru, Francuz Lucas Pouille izbacio je Španjolca Rafaela Nadala sa 6.1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6(6) u četvrtom kolu US Opena.

Nakon četiri seta velike borbe i sjajnog tenisa, četvrti nositelj Nadal je na početku petog seta odjurio na 4:2 i izgledalo je da će ipak izaći kao pobjednik iz okršaja s mladim Francuzem.

Međutim, u osmom gemu petog seta je Pouille, 25. tenisač svijeta, vratio break, a zatim uz probleme u sljedeća dva servis-gema izborio i tie-break u kojem je stigao do tri vezane meč-lopte.

No tada se Nadal vratio iz teške situacije, izjednačio na 6:6 i u sljedećem poenu imao zicer - forhend kojeg je cijelu karijeru rutinski pogađao, zakucao je u mrežu, a suparnik je iskoristio izborenu meč-loptu za rezultat karijere i okršaj sa sunarodnjakom Gaelom Monfilsom.

Pouille je drugi Francuz koji je pobijedio Nadala na nekom Grand Slamu. Dosad je to uspio samo Jo-Wilfried Tsonga prije osam godina u Australiji.

Nadal, koji posljednjih sezona ima velikih problema s ozljedama, tako i dalje čeka na četvrtfinale nekog Grand Slama. Posljednji put je među osam najboljih bio na Roland Garrosu 2015. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.