Najveći hrvatski MMA majstori podijeljeni u prognozi meča Fedor vs. Hendo: Fedor je Fedor, ali...



HRVATSKI MMA borci pomogli su nam u analizi, ali i prognozi dvoboja Fedora Emelianenka i Dana Hendersona koji ćemo gledati za samo dva dana u Chicagu. Tko će pobijediti i zašto u ovom mitskom okršaju, te treba li se Fedor povući u slučaju i trećeg poraza u nizu? – to su bila pitanja koja smo postavili našim sugovornicima. Odgovore na njih dali su nam ponajbolji hrvatski MMA borci: Igor Pokrajac, Zelg Galešić, Maro Perak, naše velike MMA nade, Matej “DoKoske” Truhan i Luka Jelčić, Ivica “Terror” Trušček te bivši Cro Copov sparing partner Saša Mučnjak.

Igor Pokrajac (MMA borac, nastupa u UFC-u)


60 – 40 % za Dana Hendersona

"Radi se o jednoj vrlo otvorenoj borbi. Iako je Fedor tehnički superioran nad Hendersonom, Dan je oduvijek bio borac po mom ukusu. Tehnika je definitivno na strani Rusa, no smatram da je Amerikanac ukupno gledano čvršći. Fedor će u ovom meču napokon moći pokazati stvari zbog kojih se proslavio u Japanu; eksplozivnost, koordinaciju, snalažljivost. Razlog je taj što je fizički veći od svog subotnjeg protivnika. Ako Fedor pobijedi, to će biti na bodove, a ako to bude Henderson, onda će to biti prekidom. Ne smatram da bi se trebao povući jer je on i dalje može uveseljavati MMA fanove svojim predstavama. To je borac koji je puno dao za ovaj sport i mislim da još dosta može dati. Porazi su dio krize, no smatram da je to kriza njegovog tima koji je dosegnuo svoj vrhunac. To sigurno nije slučaj s Fedorom i da promijeni tim, sigurno bi se mogao ponovno mjeriti s najboljima jer bi dobio novi zalet."

Maro Perak (MMA borac)

60 – 40 % za Fedora Emelianenka

"MMA je takav sport da su prognoze vrlo nezahvalne i teške, a posebno u meču kao što je ovaj između Fedora i Hendersona. Smatram ipak da je Rus u određenoj prednosti ukupno gledano, iako su dosta slični kvalitetom. Obojica su solidni udarači, dobri hrvači, a i GNP im je na zavidnom nivou. Emelianenko je fizički snažniji što mu dakako daje jedan plus. Smatram da će možda to na koncu prevagnuti. Kao njegov veliki fan kažem da se ne bi trebao povući, no ako izgubi vjerojatno bi se moglo dogoditi da mu to bude i zadnja borbe jer je postigao toliko toga u ovom sportu da mu ne trebaju novi porazi. Ne bih to želio, ali se može dogoditi."

Saša Mučnjak (bivši Cro Copov sparing partner)


90 – 10 % za Fedora Emelianenka

"Vrlo jednostavno; Fedor je Fedor i vjerujem da je puno bolji borac od Dana Hendersona. Biti deset godina neporažen i napraviti sve ono što je on napravio, nije lako. To mu u mojim očima osigurava veliku ulogu favorita. Smatram da bi se trebao povući jer više nema motiva za dalje. Osigurao se financijski, napravio je sve što je trebao u karijeri, a dolaze mlađi, žedniji pobjeda i bolji."

Luka Jelčić (mladi hrvatski MMA borac)


55 – 45 % za Dana Hendersona

"Smatra da je Dan u prednosti jer ima više snage u udarcima rukama i bolje hrvanje. Ako Henderson pobijedi, bit će to nokautom, a ako to bude Fedor, on će slaviti prisiljavanjem na predaju. Meč će biti jako gust, no vjerujem, također, i vrlo kvalitetan. Zato je i moja prognoza ovako ‘na knap’. Neće mi biti drago, ako Fedor izgubi jer ga volim i poštujem kao borca, no i Henderson mi je izuzetno drag. Ne treba se povući. Zašto bi to napravio? Čovjek je imao takvu karijeru kakvu bi poželio svaki borac na svijetu. Vjerujem da još uvijek nije za staro željezo i da ima mnogo toga za ponuditi, no ukoliko tako odluči, nitko mu ne bi smio zamjeriti. Odluka je samo na njemu."

Zelg Galešić (MMA borac, nastupa u Bellatoru)


55 – 45 % za Dana Hendersona

"To je dvoboj dvije najveće još aktivne legende našeg sporta. Poznajem obojicu osobno i stvarno se radi i o sjajnim osobama, osim što su naravno vrhunski borci . Obojica u svojoj desnoj ruci imaju topčinu što znači da bi se mogao dogoditi i neki težak nokaut. Vjerujem da meč neće trajati dugo, a kada bih morao, svoje pare bih stavio na Hendersona. Ne bi volio da Fedor izgubi iako je i Henderson velika legenda ovog sporta i čovjek nevjerojatno pozitivnog karaktera. Bit će gusto, no Hendo bi mogao na kraju slaviti. Ne bi se trebao povući zato što može zaraditi još puno novca."

Matej Truhan (mladi hrvatski MMA borac)


65 – 45 % za Fedora Emelianenka

"Ovaj postotak bio bi veći za Fedora da on nije psihički vjerojatno u padu nakon dva poraza u nizu. Osim toga, Henderson ima desnu ruku iz pakla kojom je nokautirao zaista puno ljudi. Da situacija nije ovakva, smatram da je Fedor veliki favorit. Prirodni je teškaš, bolji je ukupno gledajući borac i snažniji je od Henda. Na strani Amerikanca je taj desni kroše i bolje hrvanje, a možda i psihičko stanje uoči ovog meča. Možda bi se i trebao povući jer nema smisla da ugrozi sve što je do sada napravio. Tako nešto je i najavio. Volim ga kao borca, no možda bi bilo bolje da objesi rukavice o klin ako izgubi i od Hendersona."

Ivica Trušček (MMA borac, nastupa u WFC-u)

60 – 40 % za Dana Hendersona

"Smatram da će Henderson teško nokautirati ili završiti Fedora, ali vjerujem da ga može iskontrolirati. Dobrom taktikom može sigurno dominirati i pobijediti na bodove. Ponavljam, ne vidim da će Amerikanac slaviti prije sudačkog gonga, ali je u mojim očima favorit. Ne bi se trebao povući jer to što više nije najbolje, ne znači da se ne bi trebao boriti. Fedor i dalje može pružiti vrlo zanimljive borbe protiv svih najboljih boraca svijeta. Uostalom, MMA je i veliiki biznis koji donosi dosta novca."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.