Najskuplji igrač u povijesti Premier lige propušta ostatak sezone

Foto: EPA

ENGLESKI prvoligaš Chelsea do kraja ove sezone bit će bez svog skupocjenog veznjaka Enza Fernandeza (23), koji se morao podvrgnuti operaciji prepona. Fernandez, koji je imao problema s kilom krajem prošle godine, u utorak je odigrao prvo poluvrijeme u teškom porazu od lidera Premier lige Arsenala (0:5) prije nego što je zamijenjen.

Fernandez je bio standardni igrač argentinske reprezentacije na putu do osvajanja naslova svjetskog prvaka koncem 2022. godine, a u argentinskom taboru nadaju se da će se opraviti prije Copa Americe, koja će se u lipnju i srpnju održati u SAD-u. Fernandez je u karijeri nastupao za River Plate i Benficu, a Chelsea ga je u siječnju 2023. doveo za 121 milijun eura.

Time ga je, prema neslužbenim podacima Transfermarkta, učinio drugim najskupljim veznim igračem ikad iza Philipea Coutinha (135 milijuna eura) te najvećim ulaznim transferom u povijesti Premier lige. Chelsea je trenutno deveti na ljestvici engleskog prvenstva, a Fernandez je ove sezone odigrao 40 utakmica u svim natjecanjima te zabio sedam i asistirao za tri pogotka.

Pročitajte više