Nacional iznenadio trostrukog prvaka Europe na otvaranju elitne faze UEFA Futsal Cupa

Foto: Hina

HRVATSKI prvak Nacional otvorio je nastup u skupini B Elitne runde UEFA Futsal Cupa u Lisabonu pobjedom protiv ruske ekipe Dina Moskva 3:2.

Već je ulazak među 16 najboljih futsal ekipa Starog kontinenta velika stvar i Nacional je u Lisabon doputovao bez pritiska. Međutim, već u 1. kolu momčad Roberta Grdovića je priredila iznenađenje pobijedivši bivšeg trostrukog europskog prvaka te lanjskog finalista ruskog prvenstva i pobjednika ruskog kupa.

Bila je to odlična utakmica u kojoj su Rusi poveli, Nacional je potom okrenuo rezultat i poveo 2:1, Dinamo je izjednačio na 2:2, a Nacional je dvije minute prije kraja zabio za pobjedu.

Dinamo je poveo golom Volodimira Razuvanova (13:27), izjednačio je Matheus (16:04), a Andre Gomes je doveo Nacional u vodstvo u 32. minuti. Samo 82 sekunde kasnije izjednačio je Gleb Razorenov, a pobjedu Nacionalu donio je Matheus dvije minute prije kraja svojim drugim golom na utakmici.


 
U drugom susretu iz ove skupine sastaju se Sporting i belgijska momčad Halle-Gooik.

Upravo je Sporting glavni favorit ove skupine. Prošle sezone je bio finalist Lige prvaka, a u finalu je izgubio od madridskog Inter Movistara. Portugalska momčad sastavljena je od portugalskih i talijanskih reprezentativaca, a to su mahom naturalizirani Brazilci, poput Fortina i vrhunskog driblera Alexa Merlima.

Nacional će upravo protiv Sportinga igrati u drugom kolu koje je na rasporedu u četvrtak, a u posljednjem kolu u subotu je na rasporedu susret protiv belgijskog Halle-Gooika.

Samo će prva momčad iz skupine izboriti plasman na Final Four.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz futsal, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Futsal

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.