Na Trešnjevci osvanuo prekrasan mural u čast legende hrvatskog futsala

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

PRIJE točno godinu dana u teškoj prometnoj nesreći nakon povratka s turnira u Šibeniku život su izgubili članovi Futsal Dinama, mladi Oskar Kadrnka te 33-godišnji Matija Capar, jedan od najboljih malonogometaša koje je Hrvatska imala.

Matija Capar za Futsal Dinamo bio je više od igrača, od dana kada je iz zagrebačkog kluba Alumnusa došao među "boyse" i uključio se u borbu za prvu ligu, ali i za povratak pravog Dinama, na kojem su svi zajedno odrasli. Stavio se na raspolaganje za sve funkcije u klubu, bio je trener i pedagog.

Bio je apsolutna legenda hrvatskog malog nogometa koji je svoju bogatu karijeru započeo još 2001. godine kada je zajedno sa svojom 'škvadrom' krenuo nizati kante na turnirima diljem Hrvatske da bi sa svojih 17 godina potpisao za Promet Orkan.

U Futsal Dinamo je stigao 2015. godine, kao hrvatski futsal reprezentativac s bogatim iskustvom. Za Hrvatsku je debitirao još 2004. godine. Igrao je zapaženu rolu na Euru u Belgiji, gdje je kao golman-igrač glavom zabijao golove protiv Španjolske i Češke i donosio Hrvatskoj vrijedne remije. Leteći golman bio je apsolutni hit.

Godinu dana nakon tragične smrti Matije Capara, na školskom igralištu Osnovne škole Kralja Tomislava na zagrebačkoj Trešnjevci osvanuo je prekrasan mural posvećen Matiji Caparu.

Legende se ne zaboravljaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.