Istragu protiv Luke Modrića vodi supruga novog disciplinskog suca HNS-a!

Foto: Index, Luka Šangulin

NA DAN kada je Luka Modrić odgovarao na upite tužiteljstva pri Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, zbog sumnje da je dao lažni iskaz na suđenju Zdravku Mamiću, suprug općinske državne odvjetnice iz Osijeka Ivane Kolesarić imenovan je novim disciplinskim sucem Hrvatskog nogometnog saveza. Ivana Kolesarić involvirana je u istragu protiv Luke Modrića.

Savjetniku Dinama i gazdi hrvatskog nogometa Zdravku Mamiću koji je opterećen optužnicom za težak gospodarski kriminal, izvlačenje 116 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo te poreznu prijevaru, također se sudi u Osijeku, a Luka Modrić jedan je od ključnih svjedoka. Suprug općinske državne odvjetnice Darko Kolesarić obavlja plaćenu funkciju u Hrvatskom nogometnom savezu, a direktor saveza je još jedan osumnjičenik Damir Vrbanović. Je li bračna zajednica Ivane i Darka Kolesarića opterećujući faktor u sudskom procesu protiv Mamića, Vrbanovića i njihovih suradnika, te u istrazi protiv Luke Modrića, kojeg USKOK sumnjiči da je na sudu lagao za Mamića? Na pitanja o mogućem lažnom iskazu odgovarao je na radnom mjestu supruge HNS-ova Disciplinskog suca.

Podsjetimo kako je suđenje Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru premješteno na sud u Osijek upravo zbog bliskih veza Zdravka Mamića sa sucima Županijskog suda u Zagrebu, a o kojima je godinama izvještavao Index.

>>> KRIMINAL UNIŠTAVA HRVATSKI NOGOMET, A PRVI SUDAC U DRŽAVI NASIJAN ĆASKA S MAMIĆEM

>>> MAMIĆ NA KAVI S MOĆNOM USKOČKOM SUTKINJOM: ON JE JAKO ZGODAN I ŠARMANTAN

Je li tajmnig imenovanja Darka Kolesarića na važnu funkciju u HNS-u slučajnost ili imamo pravo sumnjati u nepristranost pravosuđa i sukob interesa? Upite smo poslali Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku koje je nadređeno odvjetnici Kolesarić. Ona za sada vodi Modrićev slučaj. Njezin suprug, neslužbeno se doznaje, zaposlenik je MUP-a, točnije krim-policije, a za gažu u HNS-u bi trebao zarađivati pet tisuća kuna mjesečno. Kolesarić je na mjestu disciplinskog suca zamijenio Sašu Pavličića koji je, pak, naslijedio Krešimira Vlajčevića, suca koji se povukao zbog afere "pozajmica", nakon što se proširila vijest da je primao financijske uplate iz Mamićevog Dinama. Vlajčević je za Index demantirao da je posuđivao novac od Dinama, ali se povukao s mjesta disciplinskog suca. 

Pavasović-Visković: Ne bi me iznenadilo da je Kolesarić imenovan da se kompromitira postupak protiv Modrića

Za Index je slučaj novog disciplinskog suca i njegove supruge prokomentirao i odvjetnik Ljubo Pavasović-Visković.

"Bez obzira na to što o kolegici Kolesarić mogu govoriti kroz njene neosporne stručne i ljudske kvalitete, potpuno je jasno da je iznenadnim imenovanjem njezina supruga za disciplinskog suca HNS-a trajno kompromitirana mogućnost postupanja Općinskog državnog odvjetništva Osijek u odnosu na Luku Modrića.

"Recentnim razvojem događaja potpuno je jasno da postoji visok stupanj preklapanja interesa Luke Modrića i Zdravka Mamića u kaznenim postupcima koji se protiv njih vode, pa imajući u vidu da je Kolesarić iznenada, baš na dan kada je Luka Modrić ispitan u Osijeku, promaknut na plaćenu funkciju unutar HNS-a, jasno je da će bilo kakva meritorna odluka ODO-a Osijek izazvati kontroverze. Poznavajući ljude koji u HNS-u odlučuju, ne bi me nimalo iznenadilo da je izbor pao na Kolesarića upravo zato da se kompromitira vođenje postupka protiv Luke Modrića", smatra Pavasović-Visković koji je također i bivši član HNS-a te čelnik Hajduka.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.