Na Andoru bez Modrića hokejaškom taktikom

SLAVEN BILIĆ se prije puta u Andoru obratio novinarima. Izbornik je potvrdio da Luka Modrić neće nastupiti zbog bolova u koljenu te otkrio početnu jedanaestoricu.

> Srna priznao: Nadamo se kiksu Ukrajine, drugo mjesto je naša realnost!

"Luka je jučer odradio trening, ali ga još uvijek boli koljeno pa ga nećemo forsirati. Ako ne bude trebalo, Modrić neće igrati. Neće igrati niti Runje koji je lakše ozlijeđen, a pričuvni vratar će biti Subašić" rekao je Bilić.

Izbornik je potvrdio da će u Andorra la Velli istrčati sljedeći sastav: Pletikosa, Ćorluka, Križanac, Vejić, Čale, Srna, Jurić, Kranjčar, Rakitić, Klasnić, Eduardo.

Luka Modrić u ponedjeljak je odradio dva treninga, ujutro je vježbao po prilagođenom programu i izdržao je testiranja, dok je popodne trčao s ostatkom momčadi. No, mali Redknappov genijalac požalio se na bol u koljenu i izbornik je odlučio da ga neće forsirati.

"Runje je igrao utakmicu na koju smo ga pustili,obranio je penal ali i zaradio udarac u koljeno. Za Leku sve znate. Eto, nekako nas je sve manje i manje, ali imamo dovoljno igrača da pobijedimo. Srebrić je već tamo, javlja da je nula bez padalina, teren je dosta loš, ali to nas neće spriječiti, napravit ćemo sve za pobjedu.", dodao je izbornik.

"Svjesni ste da smo od prvog dana ovu smo utakmicu shvatili jednako ozbiljno kao i bilo koju drugu. Luka će biti na klupi, napravit ćemo sve da utakmicu riješimo bez njega. Imamo još jedan trening, dovoljno je vremena. Debitanti? Neću im dati priliku samo da debitiraju, ako dobiju priliku bit će to  jedino ako procijenimo da nam trebaju jer se utakmica tako razvija."

Plan napada na Andoru, kaže izbornik, ostaje isti;

"Plan ostaje isti, probat ćemo što prije dati gol. Moramo biti strpljiv, ne gušiti se, krenuti s hokejaškom taktikom. Zna se da će Andora s osam-devet igrača pokušati spriječiti da mi prerano dođemo u šesnaest i zabijemo pogodak. Ne smijemo nasjesti i smanjiti i ono i malo prostora, protok lopte mora biti brz, moramo ih probiti ali strpljivo. Ne moramo zabiti u prvih 20 minuta, pola sata, ali opet s druge strane, moramo težiti golu. Također, ne smijemo im dozvoliti da nam ugroze vrata, oni će nas sjeckati, razbijati našu igru u napadu. Ali spremni smo na to."

D.R.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.