MVP NBA finala nije u američkoj reprezentaciji. Javno je prozvao sponzora

Foto: Profimedia

NEKA PITANJA postavljena su nakon što je Kawhi Leonard dogovorom kluba (LA Clippers)  i čelnika američke košarkaške reprezentacije odustao od Olimpijskih igara u Parizu. Dogovoreno je da je pametnije ne umarati ga nedovoljno spremnog, što je značilo da se otvorilo jedno mjesto za ulazak u momčad. U njoj ni nakon odustajanja Leonarda nema Jaylena Browna, MVP-a finala u kojem je njegov Boston osvojio naslov. I on je postavio jasno pitanje zašto ga nema.

Točnije, na X-u (bivši Twitter) označio je Nike, sponzora reprezentacije, i postavio pitanje: "Time se bavimo?", a kasnije dodao i tri emojija smrknutog lica s monoklom i podignutom obrvom, koji kao da razmatra ono što se dogodilo i pažljivo promatra situaciju. Brown je pod ugovorom s Adidasom, a umjesto njega u reprezentaciju je upao njegov suigrač Derrick White.

White ima bolje prosjeke

Usput, White je u doigravanju igrao uz prosjeke od 16.7 koševa, 4.3 skoka i 4.1 asistencije, a Brown je u istim utakmicama postizao 23.9 poena, uz 5.9 uhvaćenih lopti i 3.3 asistencije. Jedan od direktora reprezentacije, proslavljeni Grant Hill tvrdi da sponzori nemaju veze s izborom momčadi.

"Momčad se gradi, a jedan od najtežih dijelova toga je izostavljanje pojedinaca, čiji sam i ja navijač i koje se veselim gledati kroz sezonu i doigravanje. Igrača koji su bili MVP, koji su bili dio programa, koji su osvajali zlatne medalje, igrači koje poštujem i divim im se. Ali imam odgovornost da sastavim momčad od igrača koji si najviše odgovaraju", rekao je Hill.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.