eurobasket

Musa: Dončić? Par momaka iz BiH zaustavilo najjačeg na svijetu

Foto: Profimedia

BOSNA I HERCEGOVINA slavi veliki uspjeh, pobjedu protiv aktualnog prvaka Europe Slovenije 97:93 u trećem kolu skupine Eurobasketa. BiH su do trijumfa vodili John Roberson i Džanan Musa s 23 i 22 poena. Musa je rekao da će američkog suigrača preimenovati u Dževad te izjavio:

"Ono što ova zemlja, igrači i navijači zaslužuju je nešto nevjerojatno. Zaslužujemo sve. Za nas je svaki poraz tragedija jer nam je stalo, a nakon svake pobjede euforija kao da smo prvaci svijeta. To je pokazatelj koliko je ljudima stalo. Zato se borimo. Ja sam ostavio sve što sam imao na terenu i svi momci. Malo prije sam pitao Jusufa Nurkića je li moguće da smo ovoliko umorni, tako da se idemo sada malo odmoriti. Nastavljamo se boriti na terenu koliko god je moguće i bukvalno davati zadnju kap krvi i znoja."

Glavno pitanje je kako je BiH zaustavila Luku Dončića. On je postigao 18 poena te imao po osam skokova i asistencija, ali protiv BiH nije bio onaj Dončić kakvog znamo iz NBA lige ili s prošlog Eurobasketa. Musa je otkrio: "Što se tiče Dončića, napokon smo vidjeli što je Atić u stanju uraditi. Lazić, Vrabac i Gegić su isto uradili veliki posao. Imamo momke koji su inatom igrali obranu protiv najjačeg na svijetu."

Adin Vrabac je dodao: "Spremali smo se za Dončića. Imali smo par opcija i uspjele su nam." BiH u preostale dvije utakmice skupine protiv Francuske i Litve može izboriti nokaut-fazu EP-a. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.