ATP

Murray izborio prvo finale nakon 2019. pa ga lako izgubio

Foto: Profimedia

U FINALU ATP turnira u Sydneyju ruski tenisač Aslan Karacev pobijedio je sa 6:3, 6:3 Britanca Andyja Murraya, nekada najboljeg svjetskog tenisača. Na početku 2021. godine Karacev je igrao sjajno te se probio u gornji dom svjetskog tenisa, a jednako impozantno je otvorio i ovu 2022. godinu. Za 28-godišnjeg Rusa ovo je treći trijumf na ATP turnirima. Prošle godine je bio najbolji u Dubaiju i Moskvi.

U prvom setu je ruski tenisač dominirao. Nije suparniku dozvolio ni jednu break-priliku te je uvjerljivo dobio prvu dionicu 6:3. U drugom setu se razvila napetija borba, ali je Murray propustio svih pet break-šansi koje je imao. Najveću je šansu Britanac propustio kod 1:3 kada je mogao vratiti izgubljeno, ali je Karacev odbio sve te napade i na kraju slavio.

Tako je Karacev (20. na ATP ljestvici) na najbolji mogući način najavio Australian Open gdje je prošle godine bio senzacija te je igrao u polufinalu. Na dobar način je prvi Grand Slam turnir u godini najavio i poraženi u ovom finalu Murray koji je odigrao prvo finale na nekom ATP turniru nakon 2019. godine i Antwerpena koji je i osvojio.

Murray je prije Sydneyja bio 135. tenisač na svijetu, a ostao je na 46 osvojenih turnira u veličanstvenoj karijeri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.