EUROBASKET 2022

Mulaomerović: Dobro je da imamo slobodan dan da se odmorimo i spremimo za Ukrajinu

Foto: Profimedia

HRVATSKI košarkaši nakon četiri utakmice u posljednjih pet dana imaju dan odmora uoči utakmice s Ukrajinom (četvrtak, 14:15), koja će odlučiti hoće li u osminu finala s drugog, trećeg ili četvrtog mjesta u skupini C. Ukrajina ima omjer 3-1 i, u slučaju pobjede, sigurno je druga, a Hrvatska četvrta. Ako Hrvatska pobijedi, važna je koš-razlika zbog stvaranja kruga u slučaju očekivane pobjede Talijana nad Velikom Britanijom.

Ukrajina je pobijedila Italiju s 11 razlike, a Hrvatska je protiv domaćina skupine završila s pet poena minusa. To znači da bi Hrvatska trebala pobijediti s osam ili više poena razlike da bi u krugu bila bolja od Ukrajinaca. Zato Hrvatska u samoj završnici protiv Italije nije pokušavala brzim prekršajima doći do ne pretjerano realnog preokreta, nego je čuvala manji poraz kako si ne bi dodatno otežala put do drugog mjesta.

Mulaomerović: Imaju jako dobrog trenera i par vrhunskih individualaca

"Dečki su se stvarno umorili, imali smo četiri utakmice u pet dana i dobro je da danas imamo slobodan dan. Ukrajina je vrlo atletična i jaka ekipa s jako dobrim trenerom Bagatskisom i par vrhunskih individualaca poput Mihaljuka. 

Zato i imamo slobodan dan, da se odmorimo, da pogledamo i analiziramo i napravimo dobar skauting i da sutra u 14:15 izađemo spremni. Važna je to utakmica za treće mjesto u skupini, što nam je cilj i idemo prema tome i prema pobjedi", rekao je izbornik Damir Mulaomerović u najavi utakmice i naglasio da Ukrajina nipošto nije protivnik za podcjenjivanje.

"Pobijedili su Italiju, čak su se i protiv Grčke držali dvadeset minuta. Sve ekipe koje su došle na ovaj turnir imaju stvarnu kvalitetu i Europsko prvenstvo nikad nije bilo jače. Ali, i mi smo odigrali dobru utakmicu i potrošili smo se i zato treba smiriti tenzije, ohladiti glave, spremiti se, izaći i otići po tu pobjedu."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.